'Dačija sandero' dobila konkurenciju iz – Japana

Mondo 01.10.2018 12:39
'Dačija sandero' dobila konkurenciju iz – Japana


Micubiši cenovno u rangu s malim 'Rumunom'"Sandero" unazad nekoliko godina važi za jedan od najjeftinijih automobila na evropskom tržištu. Tako u Nemačkoj potpuno ogoljeni Sandero (jednolitarski benzinac od 75 KS u bazičnoj Access opremi) košta 6.990 evra. Ali sada popularni "Rumun" dobija konkurenciju i to iz sopstvene kuće.

U pitanju je "micubiši spejs star" koji se na najvećem evropskom tržištu sada nudi po ceni od 6.995 evra, a podsećamo da su Dačija i Micubiši deo Alijanse Reno-Nisan-Micubiši.

micubiši, spejs star

Ovaj mali japanski automobil ispod haube ima, kao i "sandero" atmosferski benzinski trocilindraš zapremine jedan litar, koji razvija 71 KS.

Bazični "spejs star" se može pohvaliti bogatom sigurnosnom opremu, poput ABS-a, ESP-a, šest vazdušnih jastuka, pomoći pri polasku na uzbrdici, sigurnosnih pojaseva sa zatezačima i limiterima...

S druge strane, mali "micubiši" (dužine 3,8 metara) nema klima, kao ni audio uređaj.

Međutim, za razliku od takođe bazičnog "sandera", ima električnu asistenciju u prednjim prozorima i spoljašnjim retrovizorima.

Zanimljivo da se oba ova modela ne možete kupiti u Srbiji. "Spejs star" se uopšte ni ne prodaje, dok je "sandero" dostupan od daleko bogatijeg paketa "Ambience" koji podrazumeva ručni klima uređaj, električne podizače prednjih stakala, branike u boji karoserije…


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak