Beograđani, dobra vest!

Mondo 01.10.2018 11:57
Beograđani, dobra vest!


Malo, malo u Beogradu zatvaraju ulice - da li zbog maratona, trka, Parade ponosa...Ubuduće neće biti tako, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.Proteklog vikenda ulice su bile zatvorene zbog Beogradskog polumaratona, dok je i vikend pre toga bilo izmena u saobraćaju zbog Triatlona na Adi Ciganliji i Trka boja na Novom Beogradu. Samo desetak dana pre toga zatvoren je bio centar grada zbog Parade ponosa.

Goran Vesić najavljuje da ubudue neće biti toliko manifestacija tokom kojih će se zatvarati ulice.

Najavio je da će biti napravljen spisak manifestacija zbog kojih će se vikendom zatvarati ulice i da će to ubuduće biti daleko manji broj nego što je to danas.

On je, gostujući na TV Pink istakao da su građani u pravu, jer postoje manifestacije zbog kojih treba zatvarati ulice kao što je Beogradski maraton ili Dan pobede, ali i one za koje neke službe suviše lako daju dozvole za zatvaranje ulica.

"O tome smo prošle nedelje razgovarali gradonačelnik i ja sa nadležnim službama i dogovorili smo se da se utvrdi spisak manifestacija zbog kojih je dozvoljeno zatvaranje ulica. Ostale manifestacije će morati da se prilagode nekom drugačijem rasporedu, odnosno ili će biti u manje prometnim ulicama ili u prostorima koji su sada otvoreni za pešake ", rekao je Vesić.

On je dodao da sada u Beogradu ima skoro 20 hiljada kvadratnih metara pešačke zone, a neke manifestacije mogu da se održavaju i na Adi Ciganliji, Ušću i drugim otvorenim prostorima.

"To su veliki javni prostori gde je moguće organizovati priredbe i manifestacije, a da zbog toga ne trpe ostali građani", zaključio je on.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak