Vojska Srbije spremna da reaguje

Mondo 29.09.2018 22:21
Vojska Srbije spremna da reaguje


Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović izvršili su proveru pripravnosti 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade u Nišu.Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović izvršili su proveru pripravnosti 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade u Nišu.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba proverili su brzinu reagovanja i spremnost jedinice pre upućivanja na izvršenje postavljenih zadataka.

Ministar Vulin je, nakon obilaska i sastanka sa Komandom Kopnene Vojske, izjavio, da Vojska Srbije postupa po naređenju vrhovnog komandanta i da je spremna da brzo i odlučno izvrši sva naređenja i zaštiti živote naših građana bez obzira gde žive.

Na današnjem sastanku sa Komandom Kopnene vojske, ministar Vulin i general Mojsilović preneli su Komandantu Kopnene Vojske general-potpukovniku Milosavu Simoviću dalja naređenja, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti nakon što su kosovski specijalci upali u objekat u Zubinom potoku.

Na čitavoj teritoriji Srbije sprovode se aktivnosti Vojske i policije u skladu sa naređenjem predsednika, sa ciljem da se ovakvo ponašanje Prištine zaustavi, rekao je ranije Marko Đurić povodom izgreda ROSU na Gazivodama.

Ranije pre podne oko 60 pripadnika ROSU raspoređeno je u neposrednoj blizini Gazivoda, kako bi "omogućili posetu predsednika Kosova Hašima Tačija".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak