SBB promenio vlasnika: Šolak prodao 'Junajted grupu'

Novosti 29.09.2018 16:04
SBB promenio vlasnika: Šolak prodao 'Junajted grupu'


Kablovski operater SBB promenio vlasnikaPRIVATNA kompanija "BC partners" saopštila je da od investicionog fonda KKR kupuje većinski vlasnički udeo u evropskom kablovskom operateru "Junajted grupi".

KKR će zadržati znatan manjinski udeo, naveli su iz "BC partnersa" ne otkrivajući finansijske uslove ugovora, javlja Rojters.

Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni, a ugovor je predmet relevantnih regulatornih odobrenja.

Međutim, američki list "Volstrit džornal" je izvestio da je sporazumom vrednost "Junajted grupe" procenjena na oko 2,60 milijardi evra (3,04 milijarde dolara), uključujući dug.

Rojters je prošlog meseca objavio da su privatni evropski fondovi za upravljanje imovinom "Sinven" i "BC partners" pokazali veliko interesovanje za preuzimanje "Junajted grupe", uoči aukcijskog postupka u septembru.

Fond KKR finansijski podržava "Junajted grupu" od 2014. godine, a ovaj ugovor bi mogao da predstavlja jednu od najvećih prodaja privatnog vlasništva u regionu Balkana, dodaje britanska agencija.

"Junajted grupa", sa sedištem u Holandiji, najveći je kablovski operater u Srbiji posredstvom kompanije SBB, a aktivna je i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, gde pruža usluge od kablovske televizije do fiksnih i mobilnih telekomunikacionih usluga.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak