Marko Đurić se obratio naciji: Laž je da su se jedinice ROSU povukle

Novosti 29.09.2018 15:48
Marko Đurić se obratio naciji: Laž je da su se jedinice ROSU povukle


Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, drži konferenciju za štampu povodom drame koja se odvija u Zubinom Potoku.- Lažne su i netačne informacije da su se jedinice ROSU povukle sa Gazivoda. Do početka ove konferencije još uvek se nalaze na Kosovu - poručio je na drugoj konferencijiji za štampu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Radnici Centra za ekologiju, Nemanja Milovanović, Miloš Milić, Nikola Đurović, Galjak Nenad su zadržani od strane specijalne jedinice ROSU.

- Oni nemaju to pravo.Po treći put Srbi vide da ne mogu da računaju na KFOR i NATO. Jasno vam je da vam je laž da se ovo održava zbog unutrašnjih političkih igrica na Kosovu. Poručujemo im. Dosta je igrica. Vreme je da se neodgovornim potezima konačno prestane.

- Mi hoćemo kompromis, mir, ali časa nećemo časiti da zaštitimo naš narod na Kosovu - rekao je Đurić. - Sprovode se aktivnosti vojske na teritoriji cele Srbije kako biu se stvorili uslovi da sprečemo nasilje. Mi od EU više nemamo koristi. Niko od njih se ne bavi uzrocima. Ni poslom za koji su angažovani.

PRVA KONFERENCIJA: TAČI HOĆE DA SE SLIKA I SLOBODNO ŠETA PO JEZERU GAZIVODE

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, drži konferenciju za štampu povodom drame koja se odvija u Zubinom Potoku.

Kako smo ranije javili, specijalne jedinice ROSU su zauzele jezero Gazivode.

- Do zuba naoružane specijalne jedinice ROSU su upale na jezeru Gazivode kako bi omogućili Hašimu Tačiju da poseti jezero. Tači i njegovi teroristi su na Gazivodama izvršili upad kako bi on mogao slobodno da se slika i voza u čamcu na jezeru. Oni su morali da sklone sve Srbe koji su se tamo našli. Sve ljude koji su se zatekli u Centru za ekologiju su vezali a potom i uhapsili. Imaju samo jedan cilj a to je da zastraše sve Srbe na Kosovu,

Đurić je istakao da su obavestili Međunarodnu zajednicu o svemu što se dešava na Kosovu.

- Po svim međunarodnim dogovorima i sporazumima oni ne mogu to da rade. Dakle, ovako nešto se desilo naočigleda međunarne zajednice. Sve koji smo zvali da ih obavestimo o ovom incidentu nisu reagovali. Oni ćute. Upozorili smo međunarodnu zajednicu i Prištini da nećemo tolerisati nikakvu agresiju na Srbe.

- Predsednik Srbije je naložio Načelniku generalštaba da podigne vojsku na najvišu borbenu gotovost. Srbija u skladu sa rezolucijom 1244 neće dozvoliti da se vrši agresiju prema našem narodu - rekao je Đurić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak