Jedinice ROSU se povukle sa Gazivoda, srpska vojska i policija u stanju najviše gotovosti

RTV 29.09.2018 15:39
Jedinice ROSU se povukle sa Gazivoda, srpska vojska i policija u stanju najviše gotovosti


Gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović izjavio je za RTS da su se kosovske specijalne jedinice povukle sa veštačkog jezera Gazivode."Jedinice ROSU su se povukle, trenutno je mirno", rekao je Vulović za RTS nešto posle 14 sati.

Na pitanje da li je tačno da se kosovski predsednik Hašim Tači provozao čamcem po jezeru, Vulović je rekao da se nije ni provozao, već da se "krio u priobalju".

On je dodao i da je važno da niko nije povređen, a ni uhapšen.

Tači na jezeru Gazivode, ROSU oko jezera

Agencija Kosova pres emitovala je oko 14.00 sati snimak vožnje Hašima Tačija jezerom Gazivode, a na portalima medija u Prištini objavljene su i fotografije i video snimci njegovog boravka na Gazivodama.

Zasad nije poznato kada su tačno ti snimci napravljeni, ali je izvesno da je njegov dolazak u Gazivode povezan sa raspoređivanjem pripadnika ROSU u neposrednoj blizini jezera.

Na fotografijama i snimcima je Tači sa ministrom finansija Bedrijem Hamsijem i šefom obaveštajne službe Spendom Makhunijem i direktorom kosovske policije Rašitom Kalajem.

Tači se na jezeru Gazivode, na severu Kosova, pojavio, iako je ranije iz njegovog kabineta saopšteno da će on u to vreme biti u kasarni "Adem Jašari" u Prištini, odakle će se obratiti javnosti u trenutku dok se u Prištini održava veliki protest protiv njega i njegove ideje o promeni granice sa Srbijom.

Tači je neprijatelj Srba, sledeći put ćemo ga dočekati kako zaslužuje

Vulović je zatražio hitno reagovanje države Srbije, a ono što se desilo na severu Kosova i Metohije nazvao je ''teškom uvredom''.

''Ako se sledeći put nešto slično bude desilo nećemo moći da držimo narod pod kontrolom i ovde će se dešavati ružne stvari'', rekao je Vulović u izjavi za TV Pink.

Ono što se danas desilo u Zubinom Potoku Vulović je nazvao ''tihom okupacijom'' od strane jedinica ROSU i dodao da je situacija u toj opštini napeta i da su građani ''uzbuđeni i na nogama''.

Kako je rekao, za Ibarski Kolašin nema većeg poniženja od ulaska kosovskog predsednika Hašima Tačija na tu teritoriju.

''Mi ga osećamo kao neprijatelja srpskog naroda i kao ratnog zločinca. Jedan takav čovek je danas prošao kroz Zubin Potok bez ikakvih posledica, a sledeći put će sigurno biti dočekan kako zaslužuje'', naglasio je Vulović.

Pripadnici ROSU su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Snage bezbednosti Srbije u najvišoj pripravnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je i vrhovni komandant VS, naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika.

Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije.

Takođe je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti, saopštio je MUP.

"Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo, naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti", rečeno je u saopštenju.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila", istakao je Stefanović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak