Novi Apple Watch i bukvalno može da vam spasi život

Blic 28.09.2018 22:21
Novi Apple Watch i bukvalno može da vam spasi život


Dok su mišljenja oko tri nova modela ajfona podeljena, dotle je novi Apple Watch 4 dobio samo pozitivne ocene. Epl je predstavio svoju četvrtu generaciju pametnih satova koja je veća od svih prethodnika, ima nove opcije usmerene ka održavanju zdravlja korisnika a tu je i novi procesor.Novi Apple Watch je već poneo epitet malog ajfona. Naime, u njemuje smešten 64-bit dual-core S4 procesor, koji je dva puta brži od onog kojije bio sastavni deo prehodnog modela. Uz to baterija je veća i ima kapacitet trajanja od 24 sata bez dodatnog punjenja.

Apple Watch 4 dolazi u dve različite veličine
Apple Watch 4 dolazi u dve različite veličine

Uz to Apple Watch 4 ima znatno veći ekran i samo kućište. Dolaziu dve dimenzije. Jedna je 44mm sa 977 kvadratnih milimetara velikim displejom a druga od 40 mm.

Poseban novitet su nove funkcije sata koje su povezane sa zdravljem. Naime, sat sada služi kao portabl elektrokardiogram jer preko ugrađene elektrode meri otkucaje srca. Dovoljno je da korisnik postavi prst na senzor i ukoliko srce radi normalno na ekranu se pojavljuje signal koji izgleda kao klasični ritam srca a ukoliko nešto nije u redu on će signalizirati. Pri tome, rezultati merenja se mogu sačuvati i u PDF formatu.
Novi Apple Watch i bukvalno može da vam spasi život 

Još jedna novina je opcija da sat uoči ukoliko padnete i automatski vam daje opciju da pozovete hitnu pomoć. Ukoliko minut nakon pada ostanete nepokretni sat će automastki sam da okrene dežurne lekarske ekipe.

Sat će se prodavati po ceni od 399 dolara za onaj sa GPS opcijom dok će Apple Watch 4 sa GPS i opcijom korišćenja kao mobilni telefon koštati 500 dolara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak