Ovo morate da proverite u kolima pre kiše

MojAuto 28.09.2018 15:07
Ovo morate da proverite u kolima pre kiše


Poplavljen patos isperd vozačevog ili suvozačevog sedišta? Može da bude loša guma za dihtovanje oko vrata, prozora ali evo šta je uzrok kada vam voda "izvire" iz prednjeg dela automobila...Dakle ste ušli u svoj auto i osetili "šljapkanje" po patosu i ozbiljnu količinu vode ispod vaših nogu ili na suvozačevom mestu, evo šta najverovatnije može da bude problem. Ustanovili ste da voda izvire iz prednjeg dela automobila, ispod kasete ili ispod dela gde se nalazi volan, definitivno je u pitanju zapušen odvod - male rupe u delu ispod vetrobranskog stakla u levom i desnom uglu ispod haube. To su oni otvori koji obično imaju zaštitne plastične rešetke.

Još kada je auto parkiran ispod neke lipe, breze ili sličnog drveta, problem ume da bude izuzetno učestao. Taj mulj morate da čistite. Kako? Tako što prvo pažljivo skinete gumu za dihtovanje pa polako podignete rešetku (ukoliko postoji na vašem autu). Onda uklonite sav mulj i prljavštinu. Ako je potpuno začepljen nemojte da se iznenadite kada vidite da tu ima još par litara vode.


Ovo morate da proverite u kolima pre kiše

Sledeće što treba da uradite je da nađete neku čvrstu žicu, plastičnu cevčicu ili tanku grančicu dužine barem dvadesetak centimetara. Njome propušite rupe kroz koje voda treba da isteče, i iznenadićete se kada vidite ispod prednjeg točka koliko vode je iscurelo. Sve vratite na svoje mesto, rešetku i gumu za dihtovanje. I taj postupak bi trebalo ponoviti na određeni vremenski period. U zavisnosti od toga koliko se prlja. 

Ovo morate da proverite u kolima pre kiše

Voda koja se skupi u kolima usled obilnih padavina koje su postale izuzetno česte u poslednje vreme, može da vam poplavi i elektroniku ili putni računar jer se on nalazi veoma blizu kanala u kojem se voda skuplja i napravi veliku i štetu a ovaj postupak traje samo nekoliko minuta. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak