Smrt male Milice je još misterija

Novosti 28.09.2018 11:00
Smrt male Milice je još misterija


Meštani sela Kajtasovo kod Bele Crkve u šoku nakon što je preminula devetogodišnja Milica Bogdan. Dvojica braće iz ove porodice u bolnici zbog istih simptoma, ali, srećom, nisu životno ugroženiUZROK smrti devetogodišnje Milice Bogdan iz sela Kajtasovo kod Bele Crkve i dalje je misterija, jer obdukcija još nije završena. Dok čekaju rezultate toksikoloških analiza, neutešni roditelji već su pripremili beli kovčeg, u kom će sahraniti svoju mezimicu - jedinu ćerku među šestoricom sinova. Dvojica braće preminule devojčice, koji su nakon njene smrti zbog istih simptoma prevezeni u bolnicu u Tiršovoj, nisu životno ugroženi.

Zbog sumnji da je u sva tri slučaja reč o trovanju, epidemiolozi su odmah posetili mnogočlanu porodicu Bogdan i utvrdili da žive u "jezivim uslovima". U Centru za socijalni rad u Beloj Crkvi, međutim, kažu da njihovi radnici redovno obilaze Bogdanove, te da su roditelji, uprkos teškom siromaštvu, dobro brinuli o sedmoro dece.

- Iako žive u trošnoj kući i od socijalne pomoći koju im daje država, oni su dobar primer kako se treba brinuti o deci. Mališani nisu zapušteni, lepo su vaspitani i omiljeni u društvu. Ne bih rekao da su neuhranjeni, jednostavno su takve građe - kaže, za "Novosti", Dragan Popović, direktor belocrkvanskog CZSR.

Popović dodaje i da Centar svoj deci obezbeđuje besplatan prevoz do škole, udžbenike i užinu, jednom mesečno porodici kupuju hranu, a zimi daju drva za ogrev. Sve to nam je potvrdila i komšinica neutešne porodice.

- Dok otac nadniči u polju ili pokušava da zaradi novac pecajući ribu, majka brine o deci. I svi su za primer, poslušni, veseli, druželjubivi. Nikada nisu krali ili pravili neke probleme - objašnjava komšinica, koja nije želela da joj otkrijemo ime.

Komšinica porodice Bogdan

Smrt male Milice je još misterija

Ona tvrdi i da nema istine u navodima pojedinih medija da je Milica zajedno sa dvojicom hospitalizovane braće pila vodu sa seoskog izvora, te da se tako otrovala.

- Šta je to moglo da se desi, pa da Milica tako iznenada ode, niko ne zna. A bila je zdrava kao dren. I tog dana kada joj je pozlilo vozila je bicikl ispred moje kapije - dodaje komšinica.

I starica sa drugog kraja sela kaže da su Bogdanovi fina porodica, uprkos siromaštvu:

- I kad su siti i kad su gladni, nikada ništa nisu tražili od drugih. Svi znamo da nemaju novca, pa se sada celo selo udružilo, sakupili smo nešto para da im bar nekako pomognemo u ovoj tragediji.

BOLOVI U STOMAKU

DEČACI su na prijemu, u prepodnevnim satima u utorak, imali temperaturu i bolove u stomaku - kaže za "Novosti" dr Siniša Dučić, direktor "Tiršove". - Danas su oba dečaka stabilnog opšteg stanja.

Pored simptoma akutnog oboljenja, dečaci su u bolnicu u Beogradu primljeni i vidno neuhranjeni i malaksali.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak