Suosnivači Instagrama napustili kompaniju

Radio 021 27.09.2018 19:07
Suosnivači Instagrama napustili kompaniju


Suosnivači platfrome za deljenje slika Instagram Kevin Sistrom i Majk Kriger saopštili su da napuštaju kompaniju da bi "istraživali svoju radoznalost i kreativnost".Društvena mreža Facebook kupila je Instagram 2012. godine za milijardu dolara u gotovini i akcijama, a sada ovaj servis ima više od milijardu korisnika.
 
BBC prenosi da su osnivači napustili kompaniju u vreme kada su postojale tenzije u odnosu sa rukovodstvom Facebook-a.
 
Popularnost Instagrama značajano je porasla u vreme kada upotreba osnovnih funkcija Facebooka stagnira. Zbog toga se društvena mreža našla pod pritiskom da izvuče što više novca od svojih korisnika dodavanjem novih funkcija. Komentatori navode da je takav pristup protivan originalnom fokusu Instagrama na jednostavnost.
 
Sistrom i Kriger pokrenuli su vebsajt za razmenu slika 2010. godine i nastavili da upravljaju ovim servisom nakon što ih je kupio Facebook.
 
"Sada smo spremni za novo poglavlje. Gradnja novih stvari zahteva korak unazad, razumevanje onoga što nas inspiriše i povezivanje toga sa onim što je potrebno svetu. To je naš plan", saopštio je Sistrom.
 
Direktor Facebook-a Mark Zakerberg saopštio je da Instagram odražava "kombinovane talente" svojih osnivača i da je mnogo naučio od njih u prethodnih šest godina.
 
Sistrom i Kriger, koji su u tridesetim godinama, upoznali su se tokom studiranja na Univerzitetu Stenfrod. Oni su 2010. godine napravili aplikaciju Instagram samo za telefone iPhone, a inspirisale su ih stare polaroid fotografije.
 
Instagram je imao oko 30 miliona korisnika 2012. godine, kada ih je kupio Facebook.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak