Uhvati film festival u KCNS

RTV 27.09.2018 18:59
Uhvati film festival u KCNS


Čak 34 filma, iz 22 zemlje sveta, biće prikazano u okviru filmskih takmičarskih dana 16. Uhvati film festivala u Kulturnom centru Novog Sada. Festival počinje danas u 17 časova i trajaće do 30. septembra.Filmovi su kratkometražni do 30 minuta, različitih žanrova, a osim što su umetnički kvalitetni, zajedničko im je da menjaju perspektive o invalidnosti i životu. Nakon projekcija, publiku očekuju diskusije i razgovori sa autorima.

uhvati film png

Današnja diskusija, 27. septembra, biće posvećena tematici: „Kulturna participacija OSI – pristupačnost nisu samo rampe", u okviru koje će se govoriti koliko u Novom Sadu postoji kulturna pristupačnost i šta će se sve u tom polju uraditi u narednom periodu. Gosti će biti Mira Isakov, dizajnerka (praktičarka) na unapređenju pristupačnosti, kao i predstavnici Fondacije 2021.

Ovogodišnje 16. izdanje Festivala održava se pod motom „Kultura je za sve", a podržalo ga je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak