Ministri obećali više para za majke i porodilje

Politika 27.09.2018 18:57
Ministri obećali više para za majke i porodilje


Ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević obećao je danas u Skupštini Srbije da će država izaći u susret majkama i porodiljama koje su oštećene Zakonom o finansijskoj podršci porodica sa decom.Đorđević je odgovarajući na pitanje poslanice Pokreta centra Ljupke Mihajlovski o lošim određenim zakonskim odredbama, rekao da zakon podstiče žene na rađanje i da Srbija brine o majkama.

On je kazao da će Vlada izaći u suret majkama, kao i penzionerima, i da „Srbiju čekaju bolji dani”, prenosi Beta.

„Radimo da omogućimo građanima bolji materijalni položaj, ali samo u skladu sa mogućnostima države”, rekao je Đorđević i dodao da će svaka izmena zakona biti samo od veće koristi za majke.

Mihajlovski je pitala i da li će biti vraćena penzionerima sredstva koja su im oduzeta umanjenjem penzije, na šta joj je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao da Vlada Srbije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić radili da bi bile penzije veće nego pre smanjenja te da će veće i biti.

„Biće veće penzije i to je rezultat odgovorne politike”, rekao je Stefanović.

Članovi Vlade Srbije u 16.00 su počeli da odgovaraju na pitanja poslanika u Skupštini Srbije.

Postavljanje pitanja Poslovnikom je predviđeno poslednjeg četvrtka u mesecu tokom zasedanja od 16.00 do 19.00.

U Skupštini su između ostalih ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i premijerka Ana Brnabić nisu u parlamentu, jer prisustvuju u Njujorku zasedanju Generalne skupštine UN.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak