Hapšenja zbog preprodaje pokvarenog mesa iz Brazila

Mondo 27.09.2018 17:25
Hapšenja zbog preprodaje pokvarenog mesa iz Brazila


Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas je uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su preprodali u Srbiji oko 361 tona pokvarenog mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, rečeno je iz MUP-a.Sedmorica osumnjičenih se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su S. P. (1972), odgovorno lice preduzeća "Pavlović" sa područja Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, i M.D. (1984), odgovorno lice preduzeća "AM Trgotrans 08" iz Užica, osumnjičenog za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu

Policija je uhapsila i D.G. (1980) iz Ćuprije, M.M. (1981) iz Paraćina i M.S. (1987) iz Raške, osumnjičene da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su još dve osobe, od kojih se jedna već nalazi u pritvoru, a za drugom policija traga.

Postoje osnovi sumnje da je S.P. sa M.D. nabavio meso i mesne prerađevine bez dokaza o poreklu, radi dalje prodaje kupcima za gotov novac.

Kako se sumnja, nabavljeno meso je sa AP Kosovo i Metohija više puta dopremano do preduzeća AM Trgotrans 08, gde je pripremano za dalju prodaju.

D.G., M.M. i M.S. su, kako se sumnja, obezbeđivali nesmetan transport mesa do preduzeća "Pavlović" tako što su vozaču, za kojim policija intenzivno traga, javljali o kretanju policije na putu od Užica do Ćuprije.

Policija je u hladnjači preduzeća "Pavlović" pronašla oko 31,4 tone mesa, a u hladnjači preduzeća AM Trgotrans 08 oko 4,5 tone, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 12,6 miliona dinara.

Sumnja se da su zatim to pokvareno meso preprodavali raznim preduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

Ovoj akciji prethodila je zaplena u Jagodini 11. avgusta 2018. godine 23 tone mesa koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije, zatim Raške, i daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.

Meso je uništeno, a uhapšen je Ð. L. (21), odgovorno lice koje se bavilo nabavkom mesa i daljom prodajom, saopštila je tada Policijska uprava u Jagodini.

Uhapšeni Ð. L. je osumnjičen da je počinio krivično delo krijumčarenje. Veterinarska inspekcija je utvrdila da meso, zbog isteka roka trajanja, nije za upotrebu, pa je zato uništeno.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak