Terzić: Navijači Partizana, uprava vas laže!

Mondo 27.09.2018 17:23
Terzić: Navijači Partizana, uprava vas laže!


Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio da želi dobre odnose sa Partizanom, ali je onda optužio crno-bele da kreiraju "lažnu sliku u javnosti i ugroženosti". Čuo se sa Batom Mirkovićem posle derbija, evo šta mu je rekao.Večiti derbi" je nastavljen i četvrti dan nakon što je odigran na terenu! Najveća i najvažnija fudbalska utakmica u Srbiji gotovo uvek za sobom vuče "repove", a zbog priznatog gola Crvenoj zvezdi, danima već traje polemika oko statusa jednog i drugog kluba ne samo u današnje vreme, nego i u istoriji.

Nakon što je predsednik Partizana Milorad Vučelić gostovao u jutarnjem programu TV Pink, na red su došli i predstavnici Crvene zvezde - generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela.

Između ostalog, Terzić je rekao da su "svi u Zvezdi za dobre odnose sa Partizanom", ali je potom optužio rukovodstvo Partizana da je krivo za stvaranje lošeg ambijenta, jer već duže vreme "stvara lažnu sliku o svojoj ugroženosti"


Terzić je negirao da je Crvena zvezda "državni projekat na štetu Partizana", istakao je da Aleksandar Vučić, "koji se posvećeno bori za interese Srbije, nikada ne bi dozvolio da Zvezda napravi bilo kakav interes na štetu budžeta i poreskih obveznika", a imao je i poruku za navijače Partizana: "Laže vas rukovodstvo FK Partizan".

Rekao je i da "stvarno ima osećaj da Partizan i Crvena zvezda imaju potpuno jednak položaj u državi".

Najpre o 158. "večitom derbiju"...

Zvezdan Terzić je rekao da se dan posle derbija čuo sa trenerom Partizana Zoranom Batom Mirkovićem i "čestitao mu na izvanrednoj igri Partizana". 

"Ne mogu da kažem da je Partizanova igra bila superiorna, niti da je Crvena zvezda odigrala loše. Više je to bio plod nerealnih očekivanja i zvezdaške i Partizanove javnosti. Percepcija javnosti je da će Zvezda da pobedi 3:0, 4:0, 5:0... ta priča je išla gradom i došla je i do naših igrača i bilo je teško odupreti se tome. Nesporno je da za 73 godine koliko traje derbi, nikada nije bila veća razlika u kvalitetu. Jednostavno, narod kao narod, očekivao je debakl Partizana i trijumf Zvezde, zaboravljajući da je Zvezda u kratkom perodu odigrala jako teške, iscrpljujće utakmice protiv Salcburga i Napolija i jednostavno smo potrošeni". 

Terzić tvrdi da mu je trener Partizana Bata Mirković ovo rekao u razgovoru: 

"'Terza, ja sam vas baš očekivao ovako, da budete kao izduvan balon, ne možete se tako napeti treći put u tako kratkom periodu, a nama je to značilo sve'

Terzić je na osnovu nerešenog rezultata u derbiju izvukao zaključak:

"Ali i ovo govori o kvalitetu Crvene zvezde. Kad odigramo ispod očekivanja sportske javnosti, a Partizan se napne i odigra 300 odsto svojih mogućnosti rezultat bude 1:1. To govori o snazi Crvene zvezde. Verujem da će bodovna razlika kako takmičenje odmiče biti u skladu sa razlikom u kvalitetu, a to znači sve veća i veća". 

Terzić je istakao da "veoma poštuje Partizan" i da želi dobre odnose sa crno-belima, ali je ponovo potkačio rukovodstvo komšijskog kluba.

"Mi stvarno želimo dobre odnose sa Partizanom. Ko je Zvezdan Terzić, ko je Mitar Mrkela da nipodaštavamo tako veliki klub kao što je Partiza? Ali, Zvezda je podigla lestvicu, podigli smo klub na viši nivo i fokusirani smo na sledeću utakmicu u Ligi šampiona protiv Pari Sen-Žermena i nemamo vremena da se bavimo Partizanom. Želimo im sve najbolje, da krenu našim putem i da Partizan ponovo bude onakakv kakav žele navijači Partizana", rekao je Terzić i nastavio:

"Mi (rukovodstva dva kluba, prim. aut.) moramo da sednemo i razgovaramo. Niko ne može da poništi istoriju, koja je duga 73 godine. Meni je žao što je Stojković ono izjavio (da se odriče srpskog pasoša). On je dao neprimerenu izjavu. Šta treba da se desi građaninu Srbije da izjavi da se odriče srpskog državljanstva?! On, pogotovo što je golman srpske reprezentacije, treba da vodi računa i treba da bude svestan težine izgovorenih reči, jer se na njega ugledaju i mladi".

Terzić je potom optužio upravu Partizana da već duže vreme kreira ambijent u javnosti da je ugrožen, a to, ističe, uopšte nije tačno.

"Očekivao sam takve neprimerene izjave, nerede, nervozu na terenu, a to je posledica negeča što je Partizan kreirao u dužem periodu, jednu nesportsku kampanju gde je želeo da prikaže da je žrtva viših sila i da neko favorizuje Crvenu zvezdu. Primetio sam transparent na istočnoj tribini za vreme derbija - 'Favorizovanje Crvene zvezde stvara armiju do smrti odanih navijača Partizana'. To je ružna poruka i poziv na bunt, kao da neko želi da uništi Partizan, a to je neistinito. Partizan na perfidan način ovo duže vreme kreira, želi da napravi ambijent da neko želi da uništi Partizan a da se Crvena zvezda favorizuje od para poreskih obveznika". 

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Terzić naglašava da se nije bavio Partizanom do ovog derbija.

"Oni se kriju iza emisije 'Partizanov vesnik', to kao nije Partizanova televizija. Izvinite to jeste Televizija FK Partizan, u kojoj urednik kreira i šalje poruku armiji navijača Partizana, koju mi veoma poštujemo, da neko radi nešto protiv Partizana, što apsolutno nije istina. Oni zanemaruju činjenicu da je Partizanom svojom poslovnom politikom doveo u situaciju da u februaru 2017. godine izgubi licencu, bio je na kolenima, a na njihovu kuknjavu državno rukovodstvo i Aleksandar Vučić reaguju i hitno nalažu Telekomu Srbija da potpišu ugovor sa tim istim Partizanom. Oni su im tako, na veštački način, omogućili da dobiju UEFA licencu, posle toga uzimaju šampionsku titulu, da ne ponavljam kako su je osvojili, ulaze u Ligu Evrope i ostvaruju velike prihode - zahvaljujući državi Srbiji. A to se sada ne pominje".

Terzić je dodao da želi da "demistifikuje" sliku koja se stvara u javnosti.

"Želim da kažem da Crvena zvezda nije državni projekat na štetu Partizana kako se to govori. To Partizanovo rukovodstvo, kroz razne emisije, na perfidan način, plasira. Aleksandar Vučić jeste navijač Zvezde, kao što je prethodni predsednik Srbije Tomislav Nikolić navijač Partizana, kao i onaj pre njega - Boris Tadić, a i nekadašnji premijer Ivica Dačić. U tom periodu Partizan je osvojio šest ttula", rekao je Terzić i zaključio:

"Ja stvarno imam osećaj da Partizan i Zvezda imaju potpuno jednak tretman u državi".

Terzić je ustvrdio da je "jedini sponzor u državnom vlasništvu koji Zvezda ima jeste Telekom Srbija, sa kojim ima ugovor na 1,2 miliona evra".

"Toliko ima i Partizan", dodaje Terzić.

Ponovio je da je Zvezda "u prethodne četiri godine prihodovala više od 100 miliona evra", a da je u istom periodu "uplatila 15 miliona evra u budžet Srbije samo na ime poreza".

"Zvezda daje mnogo više Srbiji nego što od nje uzima!", rekao je Terzić.

Govorio je i o ugovoru sa Gaspromom koji Crvena zvezda ima, a koji je potpisan još 2010. godine, u vreme kada je predsednik Srbije bio "partizanovac" Boris Tadić.

"Rukovodstvo Partizana stalno govori da je taj ugovor nastao tako što je to državno rukovostvo nametnulo rukovodstvu Gasproma iz nekih političkih razloga. Gasprom je sponzor Lige šampiona, mnogih klubova. Šta je problem što Gasprom sponzoriše Zvezdu? 70% građana Srbije navija za Zvezdu i Gasprom je tu našao svoj interes", rekao je Terzić.

Njegova poruka navijačima Partizana je sledeća:

"Nije to tako kako vas lažu funkcioneri Partizana koji zbog svoje nesposobnosti žele da prikažu da su žrtve, a da želi kao neka viša sila da ih uništi. Svi znaju koliko Aleksandar Vučić voli Crvenu zvezdu, ali građani Srbije znaju koliko je on posvećen interesima Republike Srbije i on nikada ne bi dozvolio da Crvena zvezda ostvari bilo kakav interes na štetu budžeta Srbije ili poreskih obveznika i građana Srbije".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak