Brisel odbacuje 'horor priče' o Bregzitu

RTS 27.09.2018 16:54
Brisel odbacuje 'horor priče' o Bregzitu


Evropska komisija je saopštila da radi na sporazumu o Bregzitu i odbacila "horor priče" u izveštajima o tome da EU sprema plan za nepredviđene situacije u slučaju propasti pregovora sa Velikom Britanijom, prenosi "Rojters".Evropska komisija je saopštila da radi na sporazumu o Bregzitu i odbacila "horor priče" u izveštajima o tome da EU sprema plan za nepredviđene situacije u slučaju propasti pregovora sa Velikom Britanijom, prenosi "Rojters".

Glavni portparol Evropske komisije Margaritis Skinas je na redovnom brifingu za novinare poručio da je Brisel i dalje usredsređen na postizanje dogovora.

Skinas je dodao da evropski blok u isto vreme "ne napušta" obaveze koje se odnose na pripreme za bilo koji mogući ishod, uključujući i taj da ne bude sporazuma o Bregzitu.

"Samo mirno i nastavite pregovore", kazao je Skinas.

Rojters prenosi i da je glavni pregovarač o Bregzitu u ime Evropske unije Mišel Barnije rekao da radi na sporazumu o Bregzitu i bliskim ekonomskim odnosima nakon njega.

"EU nastavlja da radi na postizanju uređenog Bregzita i ambicioznom budućem partnerstvu s Ujedinjenim Kraljevstvom koje bi trebalo da uključi bliski privredni odnos", naveo je Barnije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak