Majka mladića koji je pucao u trudnicu: Moj sin mrava ne bi zgazio

Blic 26.09.2018 21:36
Majka mladića koji je pucao u trudnicu: Moj sin mrava ne bi zgazio


Iste večeri zbog sumnje da je upucao trudnicu uhapšen je Vladimir D. (33).Moj sin ne bi mrava zgazio. Nikada se nije potukao, on ne zna ni da se posvađa ili naljuti. Nikada nije bio nasilan. Zato i dalje ne mogu da verujem da je on uradio ovo za šta ga terete, a neshvatljiva mi je i priča o tome da je to učinio jer mrzi žene.

Ovo je juče ispričala Danica Delić, majka Vladimira Delića (33), koji je uhapšen zbog sumnje da je u subotu, u beogradskom naselju Žarkovo, pokušao da ubije dve žene. Na meti su mu bile trudnica Olgica Stevanović (35), kao i još jedna prolaznica (62), a ranio ih je pucajući iz improvizovane olovke-oružja.

Danica Delić živi sa sinom Vladimirom u porodičnom stanu u Miloja Zakića, u Žarkovu. Suprug joj je, kako kaže, umro pre desetak godina, a stariji sin je otišao od kuće, oženio se i živi sa suprugom, u drugom stanu.

- Vladimir i ja smo ostali sami - priča Danica za "Novosti". - Mnogo smo se mučili da bismo preživeli. Moja penzija je 11.000, a Vladimir je imao očevu penziju. Dodeljena mu je trajno, jer je bolestan. Jednostavno, dogodilo se nakon svih onih ratova i bombardovanja da je "pukao". Zapao je u depresiju, ali nikada nije pravio probleme i redovno je pio lekove.

Napadnuta trudnica 

Majka tvrdi da je njen mlađi sin oduvek bio "dete za primer" i da ona o njemu nema nijednu negativnu reč.

- Bio je veoma poslušno dete i dobar učenik. Uvek tih i miran - kaže ona.

Danica Delić kaže da joj je prosto nepojmljivo to da njen sin mrzi žene, jer je previše emotivan.

- Nikada tako nešto nije izjavio, naprotiv. Imao je devojku, sa kojom je bio u vezi sedam ili osam godina - dodala je ona i naglasila da ne veruje u priču da je njen sin rekao u policiji da mrzi i nju. :

- To je nemoguće! Pa, Vladimir je veoma vezan za mene od malih nogu - kaže Danica.

O svemu onome što se dogodilo u subotu i za šta se njen sin tereti, majka Danica ništa ne zna. Vladimir je tog dana, kaže, bio napolju. Kad je uveče došao kući, ponašao se normalno. Međutim, posle nekog vremena, začulo se lupanje na ulaznim vratima.

- Kad sam otvorila, šokirala sam se. Policija mi je bila na vratima, a Vladimiru su na rukama bile lisice - nastavlja Danica.

Vladimirova majka i dalje tvrdi da njen sin nije uradio ono zašta ga terete. Veoma brine o njegovom stanju, tim pre jer se nalazi u pritvoru, gde, kako kaže, nema ni lekove.

NIKAD ORUŽJE NIJE DRŽAO

Prilikom hapšenja, policija je kod Vladimira Delića pronašla improvizovanu hemijsku olovku - oružje kojim je, kako se sumnja, izvršio krivična dela za koja se tereti. Njegova majka Danica Delić kaže da o oružju ništa ne zna:

- Ne znam odakle mom sinu takva naprava. Pa, on nikada nije u rukama držao pištolj.

BRANI SE ĆUTANjEM

Zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, Vladimir Delić priveden je na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako saznajemo, on se branio ćutanjem, a nadležni sud mu je odredio pritvor do 30 dana.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak