'Apple Watch' stiže sa 'always-on' displej opcijom

Novosti 26.09.2018 15:15
'Apple Watch' stiže sa 'always-on' displej opcijom


Još od kada se pojavio prvi ''Apple Watch'' model korisnici čekaju ''always-on'' opciju za displej, kako bi uvek imali pristup podacima sa ekranaJoš od kada se pojavio prvi ''Apple Watch'' model korisnici čekaju ''always-on'' opciju za displej, kako bi uvek imali pristup podacima sa ekrana, te kako bi mogli da ih pročitaju, a da prethodno ne moraju da uključe displej.

Prema novom patentu koji je stigao iz kompanije ''Apple'', kreatori su oklevali da ''always-on'' donesu na ''Apple Watch'' zbog oštećenja koja mogu da nastanu na OLED ekranima (takozvani ''burn-in''), te trošenja baterije. 


Problem sa baterijom može da se raši ako se uređaj koristi u modu sa nešto prigušenijim svetlom na displeju, dok ''burn-in'' problem može da se reši maskiranjem, a tako što bi kompanija na osnovu korisničkih podataka o ovom problemu omogućila veštačko podešavanje svetla i kontrasta u problematičnom delu displeja.

Pored toga, patent ukazuje i na veći, te zaobljeniji ekran u okviru ''Apple Watch'' serije 4, a preko anti-aliasing tehnike koja omogućava da se sadržaji prilagode zaobljenim delovima displeja.

Novi ''Apple Watch'' mogao bi da se pojavi zajedno sa iPhone modelima za 2018. godinu, te se očekuje da budu predstavljeni 12. septembra, da bi se u prodaji našli nedelju dana kasnije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak