U sredu žuti meteo-alarm, jutarnja temperatura ponegde i u minusu

RTS 25.09.2018 23:56
U sredu žuti meteo-alarm, jutarnja temperatura ponegde i u minusu


Zbog niskih temperatura u sredu i četvrtak će na snazi u celoj Srbiji biti žuti meteo-alarm, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.Prema prognozi, jutarnje temperature će se u određenim mestima kretati od minus četiri do plus šest stepeni Celzijusa, a maksimalne dnevne od četiri do 19 stepeni.

Najhladnije će u sredu biti na Kopaoniku, ujutru će biti minus četiri, a tokom dana četiri stepena iznad nule. Najtopliji će biti Negotin, gde će jutarnja temperatura iznositi pet stepeni, a maksimalna dnevna 19.

Na Zlatiboru će se temperatura kretati od jednog stepena Celzijusa do maksimalnih devet.

Žuti meteo-alarm, kako je objašnjeno na sajtu RHMZ-a, znači potencijalno opasno vreme, kao i da prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Do srede traje i upozorenje na slabe prizemne mrazeve koji se očekuju na većem delu teritorije Srbije i koji mogu da nanesu štetu pristiglim poljoprivrednim kulturama. Poljoprivredni proizvođači bi trebalo da u što kraćem roku obave berbu, naročito pristiglih povrtarskih kultura, navodi se na sajtu RHMZ-a.

U Beogradu će jutro biti vedro i hladno, na širem gradskom području ponegde sa pojavom slabog prizemnog mraza. Tokom dana pretežno sunčano i sveže.

Jutarnja temperatura biće oko pet stepeni, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

Sreda, 26. 9. 2018: Ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem u većini mesta, a ponegde je moguć mraz i na visini od dva metra. Tokom dana pretežno sunčano i sveže. Vetar slab i umeren, severni. Jutarnja temperatura od dva do šest stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 15 do 19 °S. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava – Tmin < 0 °C i prizemni mraz, verovatnoća 80 odsto.

Četvrtak, 27. 9. 2018: Ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab, promenljivih pravaca. Jutarnja temperatura od jedan do šest stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 18 do 21 °S. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava – prizemni mraz, verovatnoća 80 odsto.

Petak, 28. 9. 2018: Ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura od dva do devet stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 21 do 24 °S. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava – prizemni mraz, verovatnoća 70 odsto.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak