Rada Trajković: Ponosna sam ako sam doprinela neuspehu Vučićeve politike prema Kosovu

Nedeljnik 25.09.2018 21:21
Rada Trajković: Ponosna sam ako sam doprinela neuspehu Vučićeve politike prema Kosovu


'Politika razdvajanja po etničkom principu je katastrofa. Ja moram otvoreno da kažem, nije mene iznenadilo njegovo pominjanje Miloševića u Mitrovici, jer strategija koja je promivisana o Kosovu je nastavak Miloševićeve politike', navela je Rada TrajkovićRada Trajković ocenila je da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, u kome je rekao da je njegova kosovska politika doživela poraz, usmeren ka Međunarodnoj zajednici i pristalicama SNS-a, preneo je Danas.

Ona smatra da je Vučićeva politika prema Kosovu do sada tolerisana na jedan nedozvoljeni način.

"Poslanici u Parlamentu Srbije nisu imali priliku da iznesu drugačije stavove, jer je on potpuno uzurpirao zakonodavne i izvršne vlasti. On je napravio državu za sebe", rekla je Rada Trajković i dodala da je to najveći problem građana Srbije.

Inače, u svom govoru, Vučić je rekao i da je u istoj grupi, koja se borila protiv njegove politike za Kosovo, pored ostalih i Rada Trajković, koja u izjavi za Radio Kosovo 2, program na srpskom jeziku, napomenula da je ponosna što je doprinela neuspehu njegove politike.

"Politika razdvajanja po etničkom principu je katastrofa. Ja moram otvoreno da kažem, nije mene iznenadilo njegovo pominjanje Miloševića u Mitrovici, jer strategija koja je promivisana o Kosovu je nastavak Miloševićeve politike. A to znači da, nakon potpisivanja Kumanovskog  sporazuma, Vojska i Policija Srbije, kada se povlačila, uz podršku Šainovića, ona je odevela deo srpskom stanovništa, a to podrazumeva mirno etničko čišćenje Kosova", navela je Rada Trajković.

Ona je napomenula da je bila veliki protivnik Miloševićeve politike i nastavka jedne takve politike, koja se predstavlja kao projekat pomirenja.

"Pomirenje sa etničkim deljenjem je samo odvajanje. Vučić i Tači treba da budu trajno povučeni iz dijaloga jer su ostavili haos iza sebe. Sada Srbi kada bi ga videli da dolazi sa novom strategijom za Kosovo, ne bi imali više poverenja. Ista je situacija i sa Albancima sa juga Srbije, koji ne znaju da li da idu u proces stvaranja saveta ili ne", zaključila je Trajković.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak