Obnova Topličinog venca razgnevila stanare

Politika 24.09.2018 23:02
Obnova Topličinog venca razgnevila stanare


Preuređenje prostora između Kosančićevog, Obilićevog i Zelenog venca je počelo, a žitelji ovog dela grada tvrde da nisu obavešteni o tomeLomljena kocka i granitne ploče za manje od godinu dana trebalo bi da zamene asfalt na Topličinom vencu i u njegovoj neposrednoj okolini. Obnova ulice u čijem komšiluku su Obilićev, Kosančićev i Zeleni venac je počela i trajaće 280 dana.

U prvoj fazi radiće se ulice Vuka Karadžića i Carice Milice, kao i Topličin venac sve do Pop Lukine, a u drugoj Park vojvode Vuka. U parku čiji novi izgled potpisuje arhitekta Boris Podreka, kako je ranije najavljeno, naći će se skulpture vajarke Olge Jevrić, fontana, zelene pergole, mini-stepenište sa ispisanim stihovima srpskih pesnika, dečje igralište…

Ulice Vuka Karadžića i deo Topličinog venca do Pop Lukine posle radova biće pešačke, a saobraćajnice oko parka biće ulice sa usporenim saobraćajem.

– Posle uređenja Topličinog venca građani će moći od Palate „Albanija” peške da se spuste na reku. Time se realizuje ideja prvog urbaniste Emilijana Josimovića iz 1867. godine kada je počeo da uređuje Beograd – ukazao je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Dolazak majstora žitelji Topličinog venca i okolnih ulica ipak nisu dočekali s radošću. Kako su juče naveli, početak preuređenja ih je prilično iznenadio.

– Majstori koji su se pojavili nisu imali nikakav zvaničan papir o početku radova – bila je prilično uznemirena A.Đ., žiteljka ovog dela grada, koja se javila našem listu.

Za nju i njene komšije, kako ističe, nenajavljen dolazak majstora i mašina nije jedini problem.

– Nevolja je što gradilište nije adekvatno obezbeđeno. Deca tako prolaze pored građevinskih mašina koje rade. Pošto niko nije razmišljao o tome, najmlađi lako mogu da se povrede. Jedan od glavnih problema je i što nas, stanare ovog dela grada, niko nije konsultovao da li želimo da potpadnemo pod pešačku zonu – naglasila je A.Đ.

Kako smo saznali u vrhu gradske vlasti, za koordinaciju na terenu uoči početka radova bili su zaduženi „Beokom” i Sekretarijat za saobraćaj. Ali, osim što, kako tvrde stanari, oni nisu blagovremeno obavešteni, pravovremeno informisanje o početku radova izostalo je i sa zvaničnih internet strana ovih gradskih organa.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak