Štrajk, od danas u školama skraćeni časovi

B92 24.09.2018 10:47
Štrajk, od danas u školama skraćeni časovi


Prosvetni radnici nezadovolji predlogom zakona o platnim razredima od danas u školama širom Srbije držaće skraćene časove od 30 minuta.Oni takođe najavljuju i radikalizaciju protesta, pišu "Večernje novosti".

Prosvetari su od početka školske godine jednom sedmično držali skraćene časove, a kako navodi list, od danas će časovi biti skraćeni.

Sindikati zahtevaju da svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, umesto da budu, kako je to sada planirano, u osmoj.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je ranije da će svi prosvetni radnici koji imaju razredno starešinstvo biti prebačeni u devetu platnu grupu.

U štrajku su Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sidikat radnika u prosveti Srbije, Granski sindikat "Nezavisnost" i Sindikat obrazovanja Srbije.

Sastanci prosvetara sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održani su 13. i 18. septembra, a kako navode "Večernje novosti", biće održani i ove nedelje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak