Novak o Sereni i incidentima na US: Svi moramo da snosimo posledice

Blic 23.09.2018 21:38
Novak o Sereni i incidentima na US: Svi moramo da snosimo posledice


Najbolji srpski teniser je bez okolišanja pričao o incidentima koji su obeležili ovogodišnji US Open.Novak Đoković rekao je posle poraza od Kevina Andersona da svi, igrači i sudije, moraju da snose posledice za svoje postupke na terenu.

Srpski teniser posle meča obratio se medijima u SAD, koji su iskoristili priliku da malo skrenu s teme i pitaju Đokovića za mišljenje o incidentima na US openu.

- Svi oni su ljudska bića. Moramo da razumemo da ne mogu uvek biti na najboljem nivou. Ali, naravno moram da stanem na stranu igrača. Potpuno sam saglasan sa sudijama kada kažu ako napravimo neke greške, verbalno prekršimo neka pravila, ili polomimo reket, da dobijamo upozorenje, budemo kažnjavani. Igrači isto govore da bi sudije trebalo da budu odgovorne za svoje postupke i budu kažnjene, ako naprave veliku grešku koja potpuno preokrene tok meča - rekao je Novak Đoković.

Podsećamo, sudija Mohamed Lajani je direktno na meču motivisao Kirjosa i govorio mu da nastavi meč, dok je Serena Vilijams bila u velikom sukobu sa Karlosom Ramosom, žestoko ga izvređala jer joj je nakon opomena oduzeo gem.

- Takođe moram da osećam empatiju prema sudijama i da ih razumem. Oni su uvek u poziciji između dva igrača... Bio sam deo take uzavrele situacije, razmenio nekoliko reči sa sudijom. Nekada osećate da odluka nije onakva kakva bi trebalo da bude, ne kažem da nisam grešio u prošlosti, ali sam nekada bio i u pravu. Mislim da svi moramo da budemo odgovorni za svoje postupke - kazao je Novak.

Novinari su potom saopštili Đokoviću da je Lajani kažnjen tako što neće suditi naredna dva turnira na ATP turu.

- Možda je malo previše, ali je dobro znati da će svako snositi posledice za ono što radi. Igrači su sigurno zadovoljni što postoje kazne i za sudije, jer to znači da se sistem vodi računa o obe strane. Volim Lajanija, i žao mi je što se našao u ovoj poziciji - rekao je Đoković.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak