Predstavljanje srpske kulturne baštine u Beču

RTS 23.09.2018 20:43
Predstavljanje srpske kulturne baštine u Beču


Srbi koji žive i rade u Austriji i ove godine daće veliki doprinos popularizaciji naše kulturne baštine u svetu.Svečano otvaranje manifestacije Srpski dani kulture, u organizaciji Integraciono-kulturnog udruženja Fokus, koja je već postala tradicionalna, planirano je za 27. septembar sa početkom u 19 časova u Muzičkoj školi Simering u Beču.

Pored mnogobrojnih gostiju, koji će prisustvovati i govoriti, dolazak je potvrdio i predsednik Srpskog svetskog kongresa profesor Zoran Jovičić koji će održati predavanje o radu srpske dijaspore u svetu.

Dolazak i učešće potvrdio je i generalni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Srbije Aleksandar Gajović, a profesor doktor Volfgang Rorbah, potpredsednik Austrijsko-srpskog društva i direktor Europa nostra Austria (Institucija za čuvanje i zaštitu kulturnih spomenika) održaće predavanje o istorijatu Srba u Austriji. Mnogobrojnim zvanicama, kroz neobičan recital predstaviće se i najpoznatiji Srbiji koji žive, ili su živeli i radili u Beču.                

Cilj manifestacije je predstavljanje srpske kulturne baštine, te privrednih i turističkih potencijala naše zemlje.

Programom je planirano održavanje promocija knjiga, održavanje koncerata etno, horskog i operskog sadržaja, turističkih destinacija i mini sajam male privrede.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak