Operski gala koncert na Savskoj promenadi

RTS 22.09.2018 16:29
Operski gala koncert na Savskoj promenadi


U čast 150 godina rada, Narodno pozorište će večeras na Savskoj promenadi, izvesti operski gala koncert. To je prvi put da muzičari te kuće nastupaju na otvrorenom, a publiku ne zovu kod sebe već su joj pošli u susret. Koncert počinje u 19.30.Zvuku ne bi trebalo da smeta ni to što je bina između dve zgrade, ni što će duvati vetar i možda praviti talase na reci, niti povremena tutnjava tramvaja sa mosta. Prvaci, hor i orkestar, uz dirigenta i upravnika Narodnog pozorišta izvešće najlepše operske arije, duete, uvertire, horove.

"Upravo iz Balkanskog špijuna ima ona divna recenica - kad kaže Čvorović - oni se deru u operi. Nije to to. To su popularne arije, to su popularne stvari. To su velike zvezde koje će se pojaviti sada na sceni. I ako mi od ovog sveta koji očekujemo da dođe ovde, jedno 10 posto privučemo u pozorište, mi smo uradili veliku stvar", kaže Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta i dirigent.

Zbog radova na zgradi Narodnog pozorista i u njoj, sezona ce poceti krajem oktobra. Do tada će ansambli gostovati po Srbiji.

Jadranka Jovanović, prvakinja Opere kaže da je važno da se održavaju koncerti koji prave kontakt između publike i umetnika.

"Evo male digresije. Najveći kompliment je bio od jednog gospodina koji je bio prvi put i silom prilika prisustvovao mom nastupu i rekao - mislio sam izdržaću 45 minuta, a onda sam shvatio, pa ta opera je fantastična stvar", ispričaja je Jovanovićeva.

Narodno pozorište, u svojoj 150. sezoni, baviće se više delima domacih autora, i u Operi, i u Drami i u Baletu. Njihov izlazak pred publiku na otvorenom, od večeras bi trebalo da postane praksa.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak