KCV jedini akreditovani Klinički centar u Srbiji

Blic 21.09.2018 13:29
KCV jedini akreditovani Klinički centar u Srbiji


Nakon dve godine aktivnosti na podizanju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga i bezbednosti pacijenata, Klinički centar Vojvodine je uspešno sproveo proces reakreditacije, ovaj put na period od sedam godina, i na taj način trenutno postao jedina akreditovana zdravstvena institucija te vrste u Srbiji.Sertifikat o akreditaciji v.d. direktora KCV dr Petru Slankamencu uručio je v.d. direktora Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vladimir Arsenović koji je tom prilikom istakao da je jedan od uslova da zdravstvena ustanova dobije akreditaciju na sedam godina taj da u 70 odsto oblasti dobije ocene četiri i pet.

KCV dobio akreditaciju na 7 godina 
KCV dobio akreditaciju na 7 godina

- Klinički centar Vojvodine zaslužio je sertifikat o akreditaciji na sedam godina, imajući u vidu to da su 88,84 odsto oblasti dobile ocenu četiri i pet, što je sasvim dovoljno da se po Pravilniku o akreditacji dobije sertifikat na taj vremenski period – objasnio je Arsenović.

V.d. direktora KCV dr Petar Slankamenac izjavio je da je rad u svim segmentima institucije organizovan sa ciljem boljeg zbrinjavanja bolesnika te da je sertifikat samo novi stimulans za bolje poslovanje.

- Trud koji su uložili svi članovi ovog kolektiva, a koji je bio ogroman da bismo došli do ovog nivoa, biće nam lakši sada kada znamo da je to vrednovano na pravi način – naglasio je dr Slankamenac.

Stručnjaci KCV kažu da je akreditacija dodatna motivacija ali i obaveza da se nastavi u pravcu ispunjenja vizije te zdravstvene institucije koja se zasniva na jačanju stručnih kapaciteta i primeni najsavremenijih dijagnostičkih i terapijskih metoda, kao i telemedicine, a uz uzajamno poverenje, kako za korisnike tako i za zaposlene, i dalje povezivanje sa ostalim zdravstvenim ustanovama u regionu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak