Ovako koristite kokosovo ulje, i više nećete imati problema s aknama

Stil magazin 20.09.2018 21:31
Ovako koristite kokosovo ulje, i više nećete imati problema s aknama


Retko koji prirodni proizvod je toliko hvaljen kao kokosovo ulje. Evo kako kokosovo ulje može da vam očisti kožu od bubuljicaPored višestrukih blagotvornih osobina koje ga čine idealnim sredstvom za negu tela i kose, u poslednje vreme se navodi da kokosovo ulje leči i bubuljice. Ali, zašto bismo već masnu bubuljicu lečili pomoću ulja?

Odgovor na to pitanje podrazumeva da o bubuljicama razmišljamo kao o mini infekcijama u porama, sličnim inficiranim ranama. Dakle, kada se pojave bubuljice, one treba da se tretiraju antibakterijskim proizvodima, kao što bismo tretirali ranu. Kokosovo ulje u sebi sadrži laurinsku kiselinu, koja poseduje prirodna antibakterijska svojstva, pa je zato idealno za lečenje akni, prenosi nam "Stil".

Kokosovo ulje ne odgovara svakom tipu kože, mada je naročito dobro za ljude koji imaju izrazito suvu ili masnu kožu. Većina ljudi koje muči masna, osetljiva koža sklona bubuljicama, nije ni svesna da agresivni proizvodi koje koristimo da se izborimo sa tim mogu da imaju kontraefekat.

Naime, česta upotreba ovih proizvoda vremenom može da počne da sa kože skida njena prirodna ulja, što kožu tera da to nadoknadi time što proizvodi dodatno ulje, koje pogoršava akne. To je začarani krug kojem treba malo kokosovog ulja da bi se prekinuo.

Kokosovo ulje sposobno je da istera višak sebuma i površinsku prljavštinu, dok u isto vremehrani kožu sa vitaminom E, omega 3 masnim kiselinama i laurinskom kiselinom.

Ako ste se odlučili da isprobate kokosovo ulje kao lek protiv bubuljica, prvo proverite da li ste alergični na njega. U slučaju da niste, ispratite sledeće korake kako biste bili sigurni da naispravan način nanosite kokosovo ulje na kožu. 

Svi znamo da kokosovo ulje ima dosta blagotvornih dejstva, ali kako vi vam pomoglo, morate ga koristiti na pravilan način. 

1. Izaberite organsko, devičansko kokosovo ulje 

Na ovaj način, na lice ćete stavljati čisto kokosovo ulje, bez aditiva. Ovaj proizvod možete da pronađete u prodavnicama zdrave hrane. Savet: ako već imate kokosovo ulje koje koristite za kuvanje, odvojite deo koji ćete upotrebljavati za lice u odvojenu teglu i premestite je u kupatilo. 

2. Istopite kokosovo ulje 

Kokosovo ulje ima dva agregatna stanja - čvrsto kada je temperatura niska i tečno kada je u okruženju toplo. Ako se nalazi u čvrstom stanju, slično pomadi, uhvatite prstima manji deo i trljajte ga između dlanova kako bi se istopio. 

3. Umasirajte kokosovo ulje na lice 

Dok nanosite kokosovo ulje na lice, obratite pažnju da ga nanosite u većoj količini na delove gde želite da se kasnije šminka lakše razbije i rastopi (na primer na očima ako koristite tvrdokorne vodootporne maskare). 

4. Nakon nanošenja ulja, pređite preko lica čistom vatom 

Nakon nanošenja ulja, nežnim pokretima čiste vate pređite još jednom preko lica. Pomoću ovog procesa nazvanog "duplo čišćenje" skida se višak ulja sa kože, i predstavlja siguran način da se skine svaki delić šminke i prljavštine sa kože. 

5. Ostavite kokosovo ulje na licu preko noći 

Ako vam je koža suva, možete da nanesete kokosovo ulje na čistu kožu, potom tapkajući peškirom skinete višak ulja, i pustite da ga koža upije tokom noći. Probudićete se sa super hidriranom kožom! 

  • Važan savet za ljude sa masnom kožom - ovaj proces bi mogao da vam pogoršna akne. U tom slučaju držite se kokosovog ulja kao dela procesa duplog čišćenja.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak