У Новом Саду треће појефтињење грејања за годину и по дана

Дневник 20.09.2018 14:49
У Новом Саду треће појефтињење грејања за годину и по дана


На седници Градског већа дата је сагласност на предлог Одлуке ЈКП „Новосадска топлана“ да промени продајне цене производње и испоруке топлотне енергије за грејање просотрија и припрему топле потрошне воде, па ће Новосађани ове грејне сезоне мање плаћати за те услуге.Наиме, цена топлотне енргије за грејање стамбеног и пословног простора биће нижа за 4,79 одсто и уместо досадашњих 88,86 динара по метру квадратном, износиће 84,60 динара по квадрату. Када је реч о цени испоруке топле потрошне воде, она је нижа за 6,97 одсто, и уместо досадашњих 225,99 динара по метру кубном, обрачунаваће се 210,24 динара по кубику.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оценио је да је то још један од показатеља озбиљне и одговорне политике у управљању градским ресурсима и обезбеђивања повољнијих услова за живот грађана Новог Сада.

Економичност и ефикасност у раду једино могу да доведу до услова за смањење цена услуга које Град пружа путем својих предузећа. Посвећено радимо на остварењу нашег циља, а то је да Нови Сад буде модеран град и да се континуирано развија, а да се при томе и пре свега, највише води рачуна о општем интересу, односно интересу сваког Новосађанина. Свакодневно радимо на томе да будемо у служби оних који су нас бирали и да јавна и јавно-комунална предузећа буду сервис Новосађана, обезбеђујући им најквалитетнију услугу по најповљнијим ценама, нагласио је Вучевић.

У последњих годину и по дана, кумулативно посматрано, грејање је појефтинило за 13,68 одсто и то са почетних 98,01 динара по метру квадратном, на садашњих 84,60 динара по квадрату, а цена топле потрошне воде нижа је за 14,80 одсто, и иста је са 240,75 динара по кубику, у наведеном временском периоду, спуштена на 210,24 динара по метру кубном.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak