Uskoro novi radovi - Topličin venac, Skadarlija...

Mondo 20.09.2018 14:00
Uskoro novi radovi - Topličin venac, Skadarlija...


Od 20. septembra počinje renoviranje još jednog parka u centru Beograda sa idejom da se proširi pešačka zona. Rekonstrukcija i Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića.Mnogo je ulica, parkova i trgova u Beogradu koja se renoviraju, što izaziva izmene u saobraćaju, usporavanje, pomalo i nervozu građana... ali je lepo kada je sve gotovo.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas još neke rekonstrukcije!

On je za TV Studio B rekao da sledećeg četvrtka počinje rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, od Ulice Neznanog junaka do Muzeja "25. maj". Drugi deo te ulice, od muzeja prema Mostaru biće urađen naredne godine.

"Završili smo radove u gornjem delu Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, od Ulice Neznanog junaka prema Belom dvoru, a sada se radi Ulica Baje Pivljanina prema Rakovici", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Topličin venac će početi da se radi sledećeg petka i taj posao će biti obavljen u dve faze.

"U prvoj fazi biće urađena rekonstrukcija svih ulica oko Topličinog venca, a na proleće kreće i rekonstukcija Parka vojvode Vuka. Topličin venac će delimično biti zatvoren za saobraćaj, uvažili smo neke zahteve građana koji su tražili da ne budu sve ulice zatvorene i bili su u pravu. Biće svuda zona usporenog saobraćaja, što znači da će se voziti deset kilometara na sat. Konačno će Park vojvode Vuka, koji je na lepom mestu, biti uređen kao pravi park", naglasio je Vesić.

U tom delu grada će se, dodao je Vesić, proširiti deo pešačke zone, tako da će konačno čitav taj krug biti zatvoren, što je i nastavak rekonstrukcije centralne gradske zone.

Zamenik gradonačelnika je rekao da rekonstrukcija gornjeg dela Skadarlije počinje 15. oktobra.

"Stari kamen, originalan, koji je postavljen šezdesetih godina prošlog veka će biti vraćen. Ukoliko bude nedostajalo materijala za popločavanje, kupićemo isti kamen iz jednog grčkog kamenoloma. Imaćemo orginalnu vrednost, jer je Beograd šezdesetih za potrebe popločavanja Skadarlije kupio materijal baš iz tog kamenoloma", rekao je Vesić.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak