Sijarto: Mađarska nikada neće biti zemlja migranata

N1info 19.09.2018 18:57
Sijarto: Mađarska nikada neće biti zemlja migranata


Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto optužio je UN da šire laži o migrantskoj politici njegove zemlje i rekao da Mađarska "nikada neće biti zemlja migranata".U obraćanju Savetu UN za ljudska prava Sijarto je optužio "neke funkcionere UN" da "šire skandalozne i neprihvatilje laži o Mađarskoj".

"Očigledno je da su funkcioneri UN koji šire laži o Mađarskoj isti oni koji su dokazali svoju pristrasnost u migrantskom pitanju. Ali ja vam kažem da Mađarska nikada neće biti zemlja migranata. Nećemo dozvoliti nijednom ilegalnom migrantu da uđe na našu teritoriju", naveo je on.

Mađarska je 11. septembra već odbacila kritike Visokog komesarijata UN za ljudska prava na račun svoje migrantske politike. Komesarijat je tada govorio o "šokantnim izveštajima" da se izbeglicama pritvorenim u tranzitnim zonama uskraćuje hrana.

"Konstruktivni dijalog s vladama pre donošenja ishitrenih zaključaka bi svakako doprineo zajedničkom cilju promocije i zaštite ljudskih prava", rekla je tada mađarska predstavnica u UN Zuzana Horvat.

Ona je tada rekla da "niko nije pritvoren u tranzitnim zonama" i da se izbeglicama daje hrana.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak