Sjajna odbojka, pala Rusija! Srbija druga u grupi

N1info 19.09.2018 08:33
Sjajna odbojka, pala Rusija! Srbija druga u grupi


Odbojkaši Srbije pobedili su u meču poslednjeg kola prve faze na Svetskom prvenstvu protiv Rusije rezultatom 3:2 (25:21, 24:26, 25:17, 22:25, 15:12), pa će nastaviti takmičenje u Bugarskoj.



Srbije je igrala veoma dobar meč u Bariju i napravila iznenađenje nanevši drugi poraz na prvenstvu selekciji Rusije.

Srbija je vodila sa 1:0 i 2:1 u setovima i izdržala nalete ruske selekcije, koji su u nekim momentima fantastično servirali. Naročito dobro Srbije je igrala u trećem setu, koji je osvojila sa 25:17.

Srbija sada, kao drugoplasirana (4 pobede) ide u H grupu u Varnu, a rivali će od petka biti Poljska (5 pobeda), Francuska (3 pobede) i Argentina (2 pobede). Tačan raspored i satnica mečeva biće naknadno određeni. 

Najefikasniji u srpskom timu bili su Atanasijević sa 23, Uroš Kovačević sa 21 poenom, a u Rusiji je Jegor Kljuka imao 19.

Srbija je nastupila u sastavu: Petrić, Okolić, Kovačević, Katić, Krsmanović, Jovović, Ivović, Atanasijević, Luburić, Majstorović, Podraščanin, Lisinac, Rosić, Kostić.

U zavisnosti od ishoda meča i mesta koje srpska selekcija zauzme u grupui C, Srbija će takmičenje na Svetskom prvenstvu nastaviti u Milanu ili u Bugarskoj, gde će se igrati završnica turnira.

Srbija startuje u sastavu Jovović (tehničar), Atanasijević (korektor), Lisinac i Podraščanin (srednji blokeri), Kovačević i Ivović (primači) i Rosić (libero).

Startna postave Rusije: Grankin (tehničar), Mihajlov (korektor), Volkov i Kljuka (primači), Kurkaev i Muzerski (srednji blokeri), Verbov (libero).

Rusija je bila u prednosti na početku seta, ali je Srbija stigla do izjednačenja 18:18 poenima Ivovića.

Srbija je u finišu sreta došla do dva poena prednosti, nakon što je nakon neuspešnog čelendža Rusa dosuđen auto nakon smeča Mihajlova.

Srbija je nakon servis-greške Volkova iskoristila drugu set-loptu i povela sa 1:0 nakon osvajanja seta rezultatom 25:20.

Najefikasniji srpski odbojkaš u prvom setu bio je Atanasijević sa 7 poena.

Rezultat je neizvestan i na startu drugog seta, a nakon kuvanja Muzerskog Rusija vodi sa 4:3.

Rusija sjajnim servisima Muzerskog dolazi do prednosti, ali nakon prvog tempa Lisinca Srbija je smanjila na 8:6. Rusija novom serijom dobrih servisa dolazi do 12:8, ali nakon lukavog kuvanja Uroša Kovačevića prednost je umanjena na tri poena.

Muzerski nastavlja da bude veliki problem za srpski prijem - as za 15:10.

Ipak, Srbija se brzo vraća u meč i nakon još jednog silovitog prvog tempa Lisinca dolazi do izjednačenja 16:16.

Ivović sjajno pogađa iz kontre protiv trojnog bloka iz zone 6 za 18:18.

Nakon fantastičnog kuvanja Atanasijevića Srbija dolazi do prednosti 23:22, a selektor Rusije traži tajm-aut.

Srbija je pokušala da napadne iz kontre, ali je nakon bloka Rusije lopta ipak upala u polje Srbije. Nakon smeča Volkova lopta od bloka odlazi u aut, pa Rusija ima drugu set loptu, koju koristi, uprkos tome što su sudije gledale snimak.

Posle izjednačenog rezultata oko prvog tehničkog tajm-auta Srbija je stigla do prednosti i seriom od pet poena povela sa 13:8 nakon poena Atanasijevića. Seriju srpske selekcije prekinuo je Maksim Mihajlov.

Srbija nastavlja sa sjajnom igrom u trećem setu i posle drugog tehničkog tajm-auta, a posebno se istakao Ivović, koji je sam u bloku zaustavio Mihajlova za 17:10. Srbija je nastavila sa fantastičnom igrom u trećem setu, a trećeg seta dolazi nakon servis-greške Volkova i posle 90 minuta igre vodi sa 2:1 u setovima.

U četvrtom delu igre Rusija je u prvoj polovini seta došla do vođstva, koje je raslo do 14:7 nakon loše reakcije prijema Srbije.

Srbija je držala priključak tokom četvrtog seta, a nakon sjajnog smeč-servisa Srećka Lisinca uspela je da umanji prednost Rusije na 20:18.

Ipak, Rusija je nastavila sa dobrom igrom i održava dva poena prednosti, ali nakon odličnog servisa i smeča iz zone 6 Uroša Kovačevića, Srbija smanjuje na 23:21. Ipak, Kovačević potom promašuje servis, a Italijani koriste poklon, pa će o ishodu meča odlučivati peti set.

Odlučujući set bolje su otvorili Rusi, koji su osvojili prva tri poena, pre nego što je Atanasijević dijagonalom smanjio na 3:1.

Srbija je imala dobru šansu na 10:8 za Ruse, ali je na prvom tempu uhvaćen Srećko Lisinac. Nakon novog asa upravo Lisinca Rusija vodi samo sa 11:10, a posle još jednog sjajnog servisa Jovović spašava loptu i Atanasijević izjednačuje na 1:1.

Lisinac ponovo fantastično servira i rezultat je 12:11 za Srbiju.

Nakon servis-greške Maksima Mihajlova Srbija ima prvu meč-loptu.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak