Panika u Australiji: Igle u jagodama širom zemlje

Mondo 18.09.2018 09:40
Panika u Australiji: Igle u jagodama širom zemlje


Igle za šivenje pronađene su u jagodama u još dve australijske države, nakon ranijih slučajeva prošle sedmice. Supermarketi iz prodaje povukli jagode nekoliko proizvođača, a gajbe prolaze metal detektore.z policije je saopšteno da su muškarac iz Zapadne Australije i devojka iz Južne Australije prijavili da su u posljednja dva dana pronašli igle unutar jagoda.

Veruje se da se igle nalaze u jagodama sedam proizvođača, a vlasti građanima savetuju da pre jela raseku jagode.

Komesar policije u Kvinslendu Ijan Stjuart rekao je novinarima da nije poznato da li je u incident umešana jedna osoba ili više njih, te da je potrebno vreme kako bi se ispitao čitav lanac dobavljača.

Izvor: Youtube/Mark 1333

Potrošači u Kvinslendu prvi su prijavili da su pronašli igle u jagodama.

Policija Južne Australije savetovala je javnost da proverava pakovanja jagoda brenda "Mal's blek lejbl", nakon izveštaja o igli koja je juče pronađena u jednoj od jagoda u pakovanju.

Iz policije navode da nema izveštaja o povredama potrošača.

Ausralijski zdravstveni zvaničnici upozorili su u petak, 14. septembra, stanovnike Australije da pre upotrebe preseku svježe jagode koje kupe, nakon što je nekoliko ljudi pronašlo igle za šivenje skrivene unutar voća.

Upozorenje je izdato nakon što je korisnik Facebooka, Džošua Gejn na svom nalogu napisao da je njegov 21-godišnji prijatelj osetio jake bolove u stomaku.

Jedan devetogodišnji dečak prevezen je u bolnicu nakon što je zagrizao jagodu u kojoj se nalazila igla, ali je nije progutao, javio je Bi-Bi-Si.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak