Šapić o rešenju pitanja Kosova: O tome da odluči narod

B92 18.09.2018 09:07
Šapić o rešenju pitanja Kosova: O tome da odluči narod


Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić smatra da bi o rešenju delikatne teme kao što je kosovski problem trebalo da odluči narod na referendumu."Nećemo se izjašnjavati o temama za koje ne posedujemo relevantne informacije, to je neodgovorno", rekao je Šapić u intervjuu za "Blic" odgovarajući na pitanje kako bi rešio kosovski problem.

"Ali stav SPAS-a će biti da nijedna tako važna odluka ne treba da se donese bez učešća naroda, odnosno referenduma. I ne samo o Kosovu", istakao je Šapić.

On objašnjava da nije bio visoki zvaničnik države Srbije, niti je razgovarao s uticajnim stranim diplomatama, i da nema uvid u sve što se dešavalo poslednje tri decenije.

"Znam koliko i svaki običan čovek, iz medija, koji često spinuju. Mi danas, posle 18 godina saznajemo da je priznavanje Kosova uslov za EU, ali možda i nije", napominje Šapić.

On dodaje da zna šta bi voleo, ali ne i koje je rešenje, jer nema sve one informacije koje imaju predstavnici vlasti, ali i neki iz opozicije koji su bili na vlasti. "Narodu treba prikazati realno stanje stvari, izneti stav bez velike kampanje i pustiti ga da odluči", smatra Šapić.

Upitan šta misli o razgraničenju, kaže da je više puta čuo predsednika Vučića da kaže da nema predlog, da je pesimista po pitanju bilo kakvog dogovora, a ukoliko ga bude bilo, da će pojasniti šta podrazumeva taj termin. "Zašto bih onda nagađao. Sačekaću", istakao je Šapić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak