Zaev: Građani izađite i glasajte 'za'

B92 18.09.2018 08:51
Zaev: Građani izađite i glasajte 'za'


Makedonski premijer Zoran Zaev ponovo je pozvao građane da izađu na referendum o promeni imena i glasaju za evropsku Makedoniju."Izađimo zajedno i recimo 'da' evropskoj Makedoniji", poručio je Zaev u Ohridu u okviru referendumske kampanje, a referndum je nazvao istorijskom šansom.

"Istinske patriote su oni koji poštuju prošlost svoje domovine, ali se raduju budućnosti. Ovo je istorijska šansa i svi nosimo odgovornost. Nemojte misliti da će neko drugi umesto nas uraditi naš domaći zadatak. Ne smemo podbaciti pred ciljem", istakao je u ponedeljak uveče Zaev.

Zaev je rekao i da članstvo u EU i NATO obezbeđuje sigurniji život za buduće generacije, kao i više investicija, nova radna mesta i bolji životni standarad za sve.

"EU i NATO su pružile ruke Makedoniji i vreme je da građani izaberu između budućnosti i izolacije. Svaki glas koji vodi ka bezbednijoj, prosperitetnijoj budućnosti za sve u Makedoniji, je važan", zaključio je Zaev.

Referendum će biti održan 30. septembra, a pitanje će glasiti:"Jeste li za članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu prihvatanjem sporazuma između Republike Makedonije i Republike Grčke?".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak