Vučić:Nisam ja taj koji je potpisao akt o premeštanju dijaloga

Blic 16.09.2018 11:39
Vučić:Nisam ja taj koji je potpisao akt o premeštanju dijaloga


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da on nije nikad potpisao nikakav sporazum ili akt o premeštanju dijaloga Beograda i Prištine iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, već je to urađeno za vreme Borisa Tadića."Nikada nismo nikakav sporazum, nikakav akt o premeštanju iz UN u Evropu mi nismo potpisivali, niti bilo šta. Bilo je različitih promena formata, ali ni Dačić, ni Đurić, ni Vučić, ni bilo ko, nikada ništa o promeni nadležnosti ili strukture dijaloga nije potpisao. Ništa slično", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa vrhom Vojske Srbije ko je odgovoran za prebacivanje dijaloga izt UN u okvire EU - on ili Boris Tadić, kazao da je u septembru 2010. godine Generalna skupština UN na predlog Borisa Tadića usvojila rezoluciju kojom je pozvala EU da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.

U martu 2011. godine započeo je dijalog Tahiri - Stefanović, podsetio je Vučić i dodao da je prvi sporazum koji je potpisan 2. decembra 2011. godine bio sporazum o integrisanom upravljanju granicama.

"Tada su nam doveli graničnu policiju i carinu na Jarinje i Brnjak, tada je zvanično uspostavljena granica izmedju Srba i Srba i tada je sever KiM odvojen od centralne Srbije",kazao je predsednik Srbije i podsetio da u zemlji tada nisu bili ni planirani izbori u zemlji, niti je SNS bila blizu vlasti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak