Nagrada 'Neven' Zlatku Vasiću za 'Čudesno putovanje'

RTV 15.09.2018 20:56
Nagrada 'Neven' Zlatku Vasiću za 'Čudesno putovanje'


Nagrada 'Neven' za najbolju knjigu beletristike dodeljena je Zlatku Vasiću za 'Čudesno putovanje' u izdanju 'Kreativnog centra', saopštila je danas organizacija 'Prijatelji dece Srbije'Vasićevo delo je nagrađeno u konkurenciji 27 knjiga, a odluku je doneo žiri u sastavu Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet.

Najbolji ilustrator je Milica Radenković za ilustraciju knjige "Izmislica" u izdanju "Lagune", odlučio je žiri u sastavu Olivera Batajić, Bojan Stevanić i Bratislav Milenković. Žiri je ove godine u izboru imao 23 naslova.

U kategoriji popularna nauka stiglo je devet knjiga, a žiri u sastavu Ljubica Urošević, Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet izabrao je knjigu izdavačke kuće "Kreativni centar" - "50 eksperimenata iz živog sveta" autora Tatjane Mihailov Kostev.

Na ovogodišnji konkurs za nagradu "Neven", koju dodeljuje organizacija "Prijatelji dece Srbije", stiglo je 49 naslova namenjenih deci, iz 12 izdavačkih kuća.

Uručenje nagrade biće 4. oktobra u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Nagrada "Neven", koju čine povelja autora Dušana Petričića i novčani iznos, ustanovljena je 1995. godine sa ciljem da podstiče stvaralaštvo za decu, afirmiše autore i najuspešnija ostvarenja za decu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak