Нови Сад бележи сталан раст броја туриста

Дневник 15.09.2018 20:38
Нови Сад бележи сталан раст броја туриста


Нови Сад бележи сталан раст броја туриста, а све је више оних који долазе из далеких земаља, саопштено је из Туристичке организације Новог Сада (ТОНС).По њиховом мишљењу, до пораста броја гостију током периода мај–август дошло је захваљујући летњој кампањи „Лето у Новом Саду”, чији је циљ да се туристима из земље и региона представе све занимљивости, знаменитости, манифестације и догађаје који су одличан повод за долазак у Нови Сад.

Кампању је видело око милион корисника друштвених мрежа, који су остварили нешто више од четири милиона интеракција. Највише прегледа остварили су промотивни филмови „Лето у Новом Саду” и „Доживи летњи ритам”, као и серијал прича о знаменитим женама Новог Сада, о знаменитостима у околини града и турама разгледања у организацији ТОНС-а.

Наш град је, осим пораста броја посета, у овој години забележио и више остварених ноћења. По подацима Републичког завода за статистику, у Новом Саду је од почетка године до јула боравило 118.377 домаћих и страних туриста, што представља пораст од 10,2 одсто у односу на исти период лане. По истом извору, у периоду јануар–јул укупно је остварено 256.347 ноћења, што је пораст од 25,6 одсто.

С обзиром на то да Нови Сад има веома богату туристичку понуду током лета, када се одржава и велики број музичких фестивала и манифестација, забележен је пораст туриста и у јулу. На територији града боравио је 22.751 туриста, што представља пораст у односу на јул претходне године од 12,9 одсто. Укупно је остварено 52.910 ноћења, што је 13,2 одсто више него у истом лањском месецу.

На основу података добијених од 25 хотела и четири друга објекта за смештај, највише ноћења остварили су туристи из Србије, затим из Немачке, Кине, Пољске, Уједињеног Краљевства, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Аустрије. По ноћењима туриста прве три ваневропске земље су Кина, САД и Аустралија.

У периоду јануар–јул инфо-центре Туристичке организације Новог Сада посетило је више од 3.000 туриста. Највећи број странаца био је из Немачке, затим Турске, Кине, Русије, Француске, Хрватске, Шпаније, Сједињених Америчких Држава, Словеније, Израела.

О томе да је Нови Сад дестинација која све више привлачи стране туристе говори и чињеница да су нас у јулу посетили и туристи из далеких земаља, као што су Уједињени Арапски Емирати, Тајланд, Сингапур, Колумбија, Мексико, Јужноафричка Република…


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak