5 idealnih destinacija da ih posetite tokom septembra i oktobra

Cosmopolitan 14.09.2018 14:13
5 idealnih destinacija da ih posetite tokom septembra i oktobra


Izbor je šarenolik, te svako može potražiti inspiraciju za prijatno jesenje putovanje!Leto se bliži kraju i svi već razmišljamo o predstojećim jesenjim danima. Polako se vraćamo svakodnevnim obavezama i poslu, i sumiramo utiske sa letovanja. Međutim, ukoliko niste išli na odmor, sada je pravi trenutak da razmislite gde biste mogli da putujete u narednom periodu.

U narednim redovima otkrivamo vam nekoliko zanimljivih destinacija, koje su možda manje poznate, ali nepravedno zapostavljene.

Ostrogon, Mađarska

Ostrogon je jedan od najstarijih gradova Mađarske, i poznat je pod nazivom mađarski Rim. Dom je prelepe bazilike, kao i mosta Maria Valeria, koji spaja ovu zemlju sa susedom, Slovačkom. Interesantno je da granicu možete preći peške.

Split, Hrvatska

Veliki broj turista prođe kroz Split na putu ka Hvaru ili Visu, i ne zadržava se dugo. Međutim, ovaj grad zavređuje pažnju, jer ima puno toga da ponudi. Naš predlog je da posetite Dioklecijanovu palatu, kao i Marjan park šumu.

Bejrut, Liban

Ovaj grad ne nalazi se često na listi želja, međutim prvi utisak vara. Naime, reč je o pristupačnom gradu na obali mora, gde će vas dočekati nasmejani ljudi, ukusna hrana i bogat noćni život.

Zanzibar

Zanzibar je ostrvo u Indijskom okeanu, i predstavlja pravi raj za turiste. Poznat je pod nazivom Ostrvo začina, te ukoliko se zaputite u ovom pravcu, uživaćete u savršeno začinjenim morskim plodovima i bogatstvu ukusa.

Sorento, Italija

Sorento je jedna od retkih povoljnih tačaka na Amalfi obali. Ukoliko želite da doživite dolće vita iskustvo, odaberite ovaj italijanski grad. Uživajte u zrelom paradajzu, kupajte se u moru ili šetajte kaldrmisanim ulicama noseći sladoled u ruci, izbor je na vama.

Izvor: citymagazin.rs


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak