Divlji prodavci konačno uklonjeni: Čisto na trgu ispred Bitefa

Novosti 14.09.2018 13:46
Divlji prodavci konačno uklonjeni: Čisto na trgu ispred Bitefa


Divlji prodavci konačno uklonjeni sa Skvera Mire Trailović. Komunalna policija je mesecima unazad pisala prijavePLATO ispred zgrade Bitefa, avangardnog pozorišta u srcu Dorćola, gde počinje 52. festival Bitef, konačno je oslobođen od uličnih prodavaca. Iako je doskora bio nelegalna tržnica, pripadnici komunalne policije uspeli su da se izbore i zabrane prodaju na ovoj lokaciji. Borba je trajala mesecima, ali su na kraju stanovnici okolnih ulica istrajali u svojoj nameri da ih oteraju sa pomenute lokacije.

- Zna se šta je ulica, a šta je pijaca, prodavcima nije bilo mesto na skveru. Pisali smo stalno prijave komunalnoj policiji koja je mesecima unazad dolazila. Dešavalo se da čim policija ode oni opet rašire čaršave i tako unedogled. Međutim uz strože kazne i česte prijave, polako je jedan po jedan odlazio - objašnjava Natalija T. koja živi u neposrednoj blizini. - Sada konačno uveče možemo da izvedemo decu da se igraju na platou i voze rolere. Ranije od smeća koje su prodavci ostavljali za sobom nismo mogli ni da prođemo.

Međutim, sa uličnim prodavcima borbu trenutno vodi Opština Zvezdara. Mesecima unazad, svakog jutra okupiraju palto ispred ulaza u Cvetkovu pijacu. Nekadašnje zelene površine koje su krasile ovaj deo Zvezdare potpuno su utabane i uništene. Nadležni su rešili da ih ponovo obnove, a kako bi ih zaštitili postavili su zaštitnu ogradu svuda okolo. I pored znatno umanjenog prostora za prodaju, ali i komunalne policije, prodavci ne odustaju od svog posla.

BANjICA I VIDIKOVAC

SLIČAN problem imaju i stanovnici Banjice, jer su se nelegalni prodavci nastanili i oko Banjičke pijace.

Ima ih i na Vidikovcu oko Osnovne škole "Branko Ćopić", gde je dodatan problem što u blizini ne postoji javni toalet, pa prodavci uriniraju po ćoškovima oko škole.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak