Policija podnela krivične prijave protiv Borislava Novakovića i drugih privedenih

Radio 021 13.09.2018 15:13
Policija podnela krivične prijave protiv Borislava Novakovića i drugih privedenih


Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković saslušan je u policijskoj stanici u Vrbasu nakon što je priveden zbog protivljenja uklanjanju objekta koje sprovodi opština Vrbas.Pušten je i član Narodne stranke Ognjen Vujičić, a u toku je saslušanje još petoro privedenih. 
 
Kako N1 nezvanično saznaje, podnete su dve krivične prijave za napad na službeno lice i to protiv Borislava Novakovića i Mihaela Alekse. Prekršajne prijave su podnete protiv dvojice privedenih zbog ometanja javnog reda i mira, dok se četvoro preostalih terete za sprečavanje i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.  
 
Podsetimo, Novaković i još sedam osoba privedeno je jutros u 7 časova nakon što su se usprotivili rušenju bašte kafića, čiji je neformalni suvlasnik Ognjen Vujičić, član Narodne stranke.  
 
Veći broj policajaca i dalje je raspoređen oko kafića "Centar cafe", gde su komunalni radnici počeli da uklanjaju baštu.
 
Prema rečima Vladimira Milića, pravnog zastupnika vlasnika, pojavili su se oko šest sati jutros bez ikakvog naloga. Dodaje da su do sada komunalne službe u tri navrata najavljivale rušenje, ali su ih u tome sprečili građani. Jutros su prvi put došli u pratnji policije i bez najave, kaže Milić za N1.
 
Milić pojašnjava da bašta postoji već godinu i po dana, da su imali redovan ugovor o zakupu površine sa opštinom, ali da je taj ugovor raskinut uprkos tome što su vlasnici u roku izmirili dugovanja koja su imali.
 
"Ubrzo nakon toga, komunalna inspekcija pokrenula je postupak protiv Vujičića, iako se on, kao neformalni suvlasnik, ne vodi nigde u zvaničnim papirima. Jasno je da je ovo politički motivisan slučaj", navodi Milić.
 
U Narodnoj stranci u Vrbasu napominju da je ugovor o zakupu sa opštinom raskinut samo dan nakon što je Vujičić na društvenim mrežama saopštio da je postao njihov član.
 
Stefanović: Novaković i drugi napali policajce
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio napad na policajce koji se dogodio u opštini Vrbas, a koji su izvršili političar Narodne stranke i Borislav Novaković i grupa lica koju je predvodio. 
 
"Nedopustivo je da bilo ko, ma koju funkciju obavljao, pribegava nasilju i napada policajce, koji rade svoj posao u skladu sa zakonom. Pripadnici policije, koji su svakodnevno u prvoj liniji odbrane naše zemlje od raznih vidova kriminala, ne smeju i neće biti žrtve bahatih pojedinaca koji zbog svoje političke ili društvene pripadnosti smatraju da im je sve dozvoljeno", rekao je Stefanović.
 
Kako dalje ističe, policija u Vrbasu je postupala u skladu sa zakonom i "pružala asistenciju organima lokalne samouprave u izvršenju njihovih zadataka". 
 
DS: Vlast koristi policiju u borbi protiv političkih protivnika
 
Pokrajinski odbor Demokratske stranke oštro je osudio privođenje Borislava Novakovića, kao i još sedam građana "koji su se mirno protivili uklanjanju objekta koji sprovodi opština Vrbas", saopštila je ova stranka.
 
"Privođenje i hapšenje političkih protivnika, uz pomoć policije, je krajnje opasna poruka da je ovaj režim spreman na sve u borbi za očuvanje vlasti i privilegija. U državi u kojoj se svaki dan dešavaju obračuni kriminalnih bandi, angažovanje tolikog broja policajaca radi privođenja nekoliko mirnih pojedinaca, ima za cilj da zaplaši građane koji su spremni da protestuju zbog katastrofalnog stanja u društvu", konstatuje se u saopštenju koje potpisuje predsednik pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak