Vučić: Opozicija će možda i pobediti, 'živela baba'

B92 13.09.2018 15:11
Vučić: Opozicija će možda i pobediti, 'živela baba'


Obilazeći renovirani KBC Zemun, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će opozicija verovatno pobediti na sledećim izborima, jer je vođena mržnjom.Upitan da li na političkoj sceni Srbije postoji jedna partija koja bi mogla da ga pobedi na sledećim izborima, budući da će na sledećim izborima 2020. protiv SNS biti između 20 i 30 stranaka, Vučić kaže da on nikada nije bežao niti će bežati od izbora.

"Neki hoće na vlast po svaku cenu, a to što kažete da ih je 20-30 jasno vam je da tu jasne politike nema. Idu jedni s drugima, politike nikakve, a želja im je samo vlast. Ne isključujem mogućnost da će pobediti, mržnja je strašna pokretačka energija, koja razara i lomi sve pred sobom", kazao je on.

Prema njegovim rečima, radi se o ljudima koji su nedeljama vodili kampanju protiv vakcinacije, pa su zaćutali kada su ljudi počeli da umiru. Kako kaže, imamo situaciju da se u Srbiji brani žena koja je hladnokrvno ubila investitora. "Živela baba. Hoćete li da vidite dosije šta je ta baba radila i koga je pokušala sve da ubije, a niko ne pita onoga čiji je otac ubijen...Živimo u zemlji patalogije, gde se govori ’živeo ubica’", poručio je Vučić.

"Neka se bolesnici iživljavaju na meni, ali ne ovi iz Zemunske bolnice, već iz neke druge, ali Srbija mora da se izbori s tim", dodao je on.

Rekao je i da je izračunao da je u roku samo jedne nedelje protiv njega bilo napisano 90 negativnih strana. "To je kampanja u kojoj nema ništa osim nepatvorene mržnje i oni će u tome biti favoriti i oni će verovatno na tim izborima pobediti. Ali to neće promeniti moju odlku da im se suprotstavim normalnošću i da im pokažem šta smo mi postigli", kaže Vučić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak