Zablistao 'opel kombo lajf'

Novosti 13.09.2018 00:44
Zablistao 'opel kombo lajf'


Nemačka automobilska kompanija predstavila svoj novi višenamenski automobilNEMAČKI automobilski gigant, sada u sastavu francuske grupacije PSA (Pežo-Sitroen) predstavio je specijalizovanim novinarima (među kojima je bila i ekipa "Novosti") svoj novi adut u klasi višenamenskih, miniven, vozila , petu genaraciju svog modela "kombo".

Prezentacija je počela u Riselshajmu, sedištu kompanije , u kojoj je sada i razvojni centar za celu Grupaciju.

Prva generacija "komba" predstavljena je davne 1986. a "kombo A" ("kadet") se proizvodio sve do 1993. godine. Narednih osam godina, šampion praktičnosti bio je "kombo B", koji nije silazio sa proizvodnih traka "Opela" sve do 2011. Tada je "Opel" ponudio "kombo D" koji je sada dobio naslednika nazvanog "opel kombo lajf", odnosno "opel kombo VEN" ili "kargo"...

Ovo vozilo iz jednog od najbrže rastućih segmenata ("Ven B" ima rast od 2014. do 2017. od 26 odsto!))razvijen je kao putničko vozilo na "EMP2" platformi i kako ističu u Riselshajmu, "uima nemačku automobilsku DNA".

- Očekujemo da deo kupaca bude od sadašnjih vlasnika "merive" i "zafire" - kaže Martin Golka "Opelov" menažer komunikacija - Ovo je višenamesnko ,veoma praktično vozilo u koga je lako ući i izaći, koje je krcato novim tehnologijama.

Zablistao 'opel kombo lajf'

Dizajn vozila je veoma dopadljiv.Moderan. Ima dvoje kliznih, bočnih vrata, što znatno olakšava ulaženje i izlaženje iz vozila."Opel" nije štedeo ni u jednom segmentu kada je u pitanju ovo vozilo. Tako postoji čak 19 raznoraznih "asistencija za vozača".

Od održavanja vozila u željenoj kolovoznoj traci do automatskog kočenja u kritičmnim situacijama.

Zablistao 'opel kombo lajf'

Tu je i veliki tač-skrin ekran od osam inča,najnoviji "infotejtment" sistem. Navigacija, blutut konekcija, povezivanje sa android i epl smartfonima...

Putnička verzija se proizvodi u dve dužine od 4,4 i 4,75 metara.Duža verzija ima sedam sedišta.Visina je ista 1,8 metara.

Zablistao 'opel kombo lajf'

Prtljažni prostor je izuzetan. U kraćoj verziji, sa pet sedišta, se kreće od 597 do 2.126 litara! U dužoj od 850 do čak 2.693 litra!Sedišta se jednostavno obaraju, dobija se ravan pod i tada je moguće utovartiti i predmete dužine od 3,05 metara!Pri tome treba dodati i da ovo vozilo, jedino u segmentu ima čak tri "izofiks" sedišta, tj. Mogućnost da se stave tri sigurnosna ,dečija sedišta.

Svaki deo prostora je iskorišćen. Tako mesta za odlaganje sitnica,čaša,flaša, dečjih igračaka na primer ima na pretek. Verovali ili ne - čak 28!

Zablistao 'opel kombo lajf'

Osećaj prostranosti je dodatno pojačan panorama krovom s tim što je po sredini "Opel" postavio jedinstvenu rasvetu, LED sijalice.

Kargo verzija, čak i u kraćoj izvedbi ima dovoljno prostora za utovar dve "evro palete", što će, sasvim sigurno obradovati male privrednike ali i sve one koji imaju potrebu za prevoz tereta.

Maksimalna težina koju možete utovariti je 1.000 kilograma a "opel kombo" će vam sam dati znak da li ste (belo svetlo indikatora) utovarili dozvoljenu količinu ili je teret teži od jedne tone (žuto svetlo indikatora).

Zablistao 'opel kombo lajf'

Kako je "opel kombu lajf" namenjena uloga "olraund" igrača, podrazumeva se da je "Opel" osmisio i kako će ovo vozilo savladatui i teže terene, drugačiju podlogu od asvalta.

Tu je "inteigentna kontrola trakcije", koja (jednostavno korišćenje okretanjem dugmeta) ima pet modula koji će omogućiti da "kombo lajf" bez problema ide i po blatu, snegu...

Kompanija iz Riselshajma se odlučila da pod haubu "komba" stavi najsavremenije dizel i benzinske motore.

Zablistao 'opel kombo lajf'

Dizelaši su zapremine 1,5 litara i imaju verzije sa 76 KS , uparen sa petostepenim manuelnim menjačem, zatim verzija sa 102 KS koja može biti uparena sa šestostepenim (petostepeni za tržišta van EU) menjačem i najjača verzija sa 130 KS koja uz šestiostepeni manuelni dolazi i sa novim, osmostepnim automatskim menjačem koji ima i polugice na obruču upravljača!

Benzinski motor je 1,2 turbo sa 110 KS i šestostepenim manuelnim menjačem.

Naravno, sve vezrije mogu da imaju i start/stop sistem.

Zablistao 'opel kombo lajf'

Agregati ispunjavanju najnovije ekološke "evro standrde" takozvani "evro 6d - TEMP" a potrošnja u kombinovanom režimu im se kreće od 4,0 litara kod dizelaša do 5,5 litara kod benzinske verzije.

Na naše tržište "opel kombo" dolazi početkom oktobra a za sada još nisu poznate cene po kojima će se prodavati.

Zablistao 'opel kombo lajf'

Cena u nemačkoj kreće od 19,900 evra ali je očekivati da će ona ,svakako, biti niža na našem tržišu.

Zablistao 'opel kombo lajf'

TEHNIČKI PODACI

STANDARDNA VERZIJA XL VERZIJA

Dužina: 4.403 mm 4.573 mm

Širina: 1.848 mm 1.848 mm

Visina: 1.841 mm 1.881 mm

Zapremina prtljažnika: 597-2.126 lit. 850 -2.693 mm


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak