Gotova drama: Aerodrom 'Nikola Tesla' otvoren, uklonjen egipatski avion

N1info 12.09.2018 22:33
Gotova drama: Aerodrom 'Nikola Tesla' otvoren, uklonjen egipatski avion


Aerodrom "Nikola Tesla" otvoren je za saobraćaj, posle blokade piste koja je trajala sedam sati.Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu jutros u 4:11 časova došlo je do incidenta prilikom sletanja aviona B737 800 kompanije EgyptAir na kojem su se blokirali točkovi glavnog stajnog trapa i zapalile sve četiri gume, saznaje N1 u Centru za istraživanje nesreća u saobraćaju. Nije bilo povređenih. Aerodrom bio privremeno zatvoren.

Direktor aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević izjavio je na konferenciji za novinare da je avion izguran sa poletno-sletne piste. Dodao je da je pista očišćena i da nije oštećena.

On se zahvalio pre svega JAT tehnici, kao i ostalim nadležnima organima, jer je kvar saniran, kako kaže, u rekordnom reku.

Vlaisavljević je istakao da je bezbednost putnika bila na prvom mestu.

Podsećamo, aerodrom "Nikola Tesla" bio je privremeno zatvoren za sva poletanja i sletanja.

"Aerodrom čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što pre ponovo bila u punoj funkciji, ali uklanjanje aviona sa poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo bezbedno uklanjanje i stanja u kojem se nalazi avion", saopšteno je jutros.

Neki letovi preusmereni su na aerodrom u Nišu ili aerodrome u regionu.

Kako se navodi u saopštenju, avion koji je sleteo bez putnika blokirao je rano jutros poletno-sletnu pistu.

"Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su prema utvrđenim procedurama", navodi se u saopštenju.

Er Srbija: Odloženo ili otkazano 15 letova

Portparol avio kompanije Er Srbija Nikola Vukomanović izjavio je da je sedam aviona te aviokompanije jutros preusmereno na aerodrome u regionu, dok je odloženo ili otkazano 15 letova sa beogradskog aerodroma koji je privremeno zatvoren.

Vukomanović je kazao da su četiri aviona sletela u Niš, jedan u Temišvar, jedan u Sofiju i jedan u Zagreb i da nema informaciju kada će aerodrom biti odblokiran, ali da kompanija zajedno sa aerodromom pokušava da reši problem.

"Pokrenuli smo procedure koje treba da pomognu našim putnicima da dođu do Beograda", kazao je Vukomanović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak