Završena kontrola: Mostovi u Srbiji bezbedni

Mondo 12.09.2018 22:08
Završena kontrola: Mostovi u Srbiji bezbedni


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana MIhajlović izjavila je danas da je vanredna kontrola mostova u Srbiji pokazala da su oni sigurni."Zbog incidenta u Italiji mi smo zahtevali da se uradi vanredna kontrola mostova. Inače, redovna kontrola mostova se radi jednom u dve godine", rekla je Mihajlović za TV Prva.

Pojašnjava da je kontrola rađena na najfrekventnijim mostovima kao što su Brankov most, Pančevački most, Pupinov...i da će na tim mostovima biti određenih radova narednih godinu dana, da su radovi bili predviđeni i pre kontrole i da ništa nije alarmantno.

Ministarka je rekla i da će se, maksimalno za dve godine, vozom od Beograda do Novog Sada putovati 25 minuta.

Za treću deonicu brze pruge Beograd -Budimpešta između Novog Sada i Subotice očekuje se  uskoro finansijski ugovor, a nada se da će deonica od Beograda do Novog Sada biti završena maksimalno za godinu i po do dve godine.

"Za dve godine ćemo ići od Beograda do Novog Sada za dvadesetak minuta. Projektovano vreme je 25 minuta", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je ta pruga ogroman projekat za Srbiju, a da je najvažnije što sada Srbija ima ljude koji su obučeni da projektuju brze pruge, što je bio veliki problem.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak