Anđele, počivaj u miru: Sahranjena mala Anabela

Kurir 06.09.2018 19:00
Anđele, počivaj u miru: Sahranjena mala Anabela


Osmogodišnja Anabela Džonkić iz sela Kostol kod Kladova koja se utopila u Dunavu, sahranjena je danas na lokalnom groblju, a nju je na psolednji put ispratio i otac Mile, koji je posle saznanja o smrti najmlađeg deteta doživeo nervni slom pa je smešten u bolnicu u Negotinu.Anabela Džonkić (8), koja se u ponedeljak uveče udavila u Dunavu u selu Kostol kod Kladova, sahranjena je u četvrtak u porodičnoj grobnici u Kladovu, a na večni počinak ju je ispratio i otac Mile, koji je zbog sahrane pušten iz bolnice.

Nesrećni čovek, koji je doživeo nervni slom kada je čuo da mu je ćerka mrtva, uspeo je da skupi snagu i da u dogovoru sa svojom decom iz prvog braka organizuje sahranu svojoj ćerki.

- Još dok je bio u bolnici, Mile je rekao sinu Slađanu da organizuje sve. Rekao mu je da je sahrane u porodičnu grobnicu. Iako je u jako lošem psihičkom stanju, njega je iz bolnice dovezla ćerka iz prvog braka - kaže naš izvor.

 

Polubrat sve organizovao

Slađan Džonkić je svim ožalošćenim meštanima Kostola organizovao prevoz do Kladova, gde je Anabela sahranjena.

- Gotovo celo selo je bilo na groblju kako bi se poslednju put oprostili od Anabele. Svi su je voleli. Bila je draga devojčica. Pravi mali vragolan - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, Anabelu su na večni počinak ispratili rođaci, komšije, ali i drugari iz OŠ "Vuk Karadžić", koji su plačući nosili cveće. Najtužniji je bio njen otac, koji nije mogao da zadrži suze.

- Bio je mnogo potresen i sve vreme je plakao. Svima je bilo jasno da on neizmerno pati i žali zbog preranog gubitka ćerke. Dok sam gledao Mileta, mislio sam da će mi srce pući - kaže naš sagovornik.

Neutešni otac se od bola onesvestio u seoskoj crkvi dok je sveštenik držao opelo.

- Kada je došao svesti, kukao je: "Niko nije hteo da mi pomogne!" - kaže sagovornik.

Iako su meštani Kostola pričali da devojčicu neće imati ko da sahrani, jer navodno polubrat nije mario za nju, to nije tačno, pošto je Anabelin polubrat sve organizovao u dogovoru sa ocem.

 

Otac vraćen u bolnicu

Nakon sahrane Mile Džonkić je vraćen u bolnicu.

- On je jedva živ. Teško se kreće i jedva stoji na nogama, zbog čega su ga pridržavali tokom čitave sahrane. Mile je u poznim godinama, i ranije je imao zdravstvene probleme, a Anabelina smrt ga je dotukla. Kada je kovčeg spušten u raku i kada je sve bilo završeno, pričao je kako nije imao dovoljno novca da izdržava ćerkicu i da se zbog toga više puta obraćao Centru za socijalni rad - kaže sagovornik.

Podsetimo, Anabela Džonkić udavila se u ponedeljak, nakon što se, vraćajući se iz škole, utopila u Dunavu.

- Ona je kobnog dana bila u školi. To joj je bio prvi dan drugog razreda. Posle toga je svratila do reke i navodno se popela na jedan od čamaca, sa koga je skliznula u vodu. Sutradan ju je pronašao komšija, ali njoj, nažalost, nije bilo spasa - kaže sagovornik i dodaje:

- Kada je čuo za smrt ćerke, njen otac je doživeo nervni slom, zbog čega je hitno odvezen u negotinsku bolnicu. Tamo je proveo dva dana pod stalnim nadzorom lekara, ali i policije, pošto su svi strahovali da bi u nervnom rastrojstvu mogao da počini samoubistvo - kaže izvor. IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak