Znakovi da preterujemo sa upotrebom maske za kosu

Lepota i zdravlje 06.09.2018 18:31
Znakovi da preterujemo sa upotrebom maske za kosu


Maske za kosu služe za duboku regeneraciju kose i njen oporavak od štetnih uticaja kao što su toplota, voda puna kamenca i tretiranje hemikalijama.Međutim, i sa maskama se može preterati. Ako perete kosu nekoliko puta nedeljno i svaki put nakon šamponiranja nanosite masku, nakon nekog vremena primetićete kako vam se kosa počinje brže mastiti.

Razlog tome je intenzivna gustoća maske i njeni sastojci koji uglavnom sadrže nekoliko različitih ulja koja mogu začepiti pore na temenu ili se jednostavno nataložiti.

Iako prljavštinu sa kose skidamo šamponom, ni on ne može u potpunosti ukloniti naslage maske za kosu sa vašeg temena.

Recept za oporavak kose 

Kako biste napravile dobar piling vlasišta, pri sledećem pranju kose u uobičajenu količinu šampona dodajte čajnu kašičicu sode bikarbone i dobro protrljajte vlasište. Ovaj tretman ponovite najviše dva puta mesečno.

Bitno  je da ne koristite masku pri svakom pranju kose, već najviše jednom  nedeljno. Ipak, nemojte preskakati nanošenje regeneratora na vrhove. Regenerator za kosu pogodan je za učestalu upotrebu i neće vam se nataložiti na temenu niti dodatno zamastiti vašu kosu jer ga je potrebno naneti samo na vrhove kako biste ih lakše raščešljale te kako bi vam kosa bila mekša i lepša.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak