Mesina: Obradović dao evropskoj košarci najviše od svih

Novosti 06.09.2018 17:48
Mesina: Obradović dao evropskoj košarci najviše od svih


Trener Fenerbahčea Željko Obradović najviše je doprineo razvoju evropske košarke, smatra čuveni Italijan Etore Mesina.Trener iz Fenerbahčea Željko Obradović dao je najveći uticaj ikada u evropskoj košarci, smatra čuveni Italijan Etore Mesina.

Mesina, pomoćni trener San Antonija, odao je priznanje najtrofejnijem treneru u istoriji Evrope i poručio da vidi sličnosti u njihovom radu.

- Mislim da je za mnoge trenere normalno da stvore sistem u kome igrač zna šta radi i koja mu je odgovornost. Pričamo i o trenerima sa manje ili više discipline, ali je stvarna tema ono što igrači vole da rade. Naravno, Željko je trener koji je imao najveći uticaj - rekao je Mesina, a prenosi Eurohups.

Mesina je uporedio NBA i Evroligu i poručio da je velika razlika u kvalitetu i novcu.

- Nivo je visok u Evroligi, to je drugo najjače takmičenje na svetu. Razlika u odnosu na NBA je u ekonomskoj snazi, čak i najveći evropski klubovi ne mogu da se takmiče sa onima iz sredine NBA. Takođe, tendencija je da mladi košarkaši češće napuštaju Evropu kako bi se izborili u SAD - kaže trener koji je tokom karijere osvojio čak 29 trofeja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak