Nova polemika NS i SNS oko Spensa - od neposlušnosti do ponavljača

RTV 06.09.2018 07:22
Nova polemika NS i SNS oko Spensa - od neposlušnosti do ponavljača


Poverenik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković uputio je danas apel građanima Novog Sada da kroz razne vidove građanske neposlušnosti javno i glasno iskažu svoje neslaganje sa najavom aktuelnog režima da će srušiti SPENS. Sa druge strane Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad poručuje "Bori Soluncu" da Novi Sad više nikada neće biti isti, i više nikada neće dozvoliti da se ponavljaju greške iz prošlosti, koje su građane skupo koštale, dok su žuti lopovi istovremeno punili svoje džepove.Novaković je u pisanoj izjavi apelovao da se reaguju na vreme, da ih ne iznenade bageri i konačni skor plana da Novi Sad bude gubitnik, a mafija dobitnik.

"Pozivam vas, na sve vidove građanske neposlušnosti i otpora. Nemamo pravo da ćutimo dok se spremaju da ruše SPENS, koji je deo naše tradicije, arhitektonski biser našeg grada i neodvojivi deo urbanog i sportskog identiteta Novog Sada", rekao je Novaković.

Prema njegovim rečima, kada je SPENS građen, Novi Sad je imao 150.000 stanovnika, a sada ima trostruko više, oko 517.000.

"Zato je imperativ naše generacije da sačuva SPENS i gradi nove sportske objekte koje ćemo ostaviti u nasleđe budućim Novosađanima", zaključio je Novaković.

SNS: Neće se dozvoliti greške iz prošlosti

U odgovoru Novakoviću, Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad poručuje Bori Soluncu da Novi Sad više nikada neće biti isti, i više nikada neće dozvoliti da se ponavljaju greške iz prošlosti, koje su građane skupo koštale, dok su žuti lopovi istovremeno punili svoje džepove.

"Samo na izgradnji bulevara Evrope ukrali su od Novosađana oko 4 miliona evra, samo na bahaćenju i izdavanju za džabe lokala na SPENS - u svojim partijskim poltronima i finansijerima, grad je oštećen za nekoliko desetina miliona dinara godišnje. A SPENS je i najbolji primer kako je žuti režim ugrobario Novi Sad. "Da su ostali na vlasti, od njega bi ostala samo čelična konstrukcija. I to je, nažalost, jedina istina. Sreća pa Novosađani, i svi oni kojima je Novi Sad u srcu, znaju da odvoje laž od istine, a posebno žito od kukolja, kako se kaže u našem narodu. I tu mislimo na vreme danas, kada grad niže uspehe na svim poljima, i onu bestijalnu krađu prethodnog žutog režima, navodi se u saopštenju.

"A oni bi danas, presvučeni u neke nove stranačke boje, da nastave da pljačkaju. I boljeg predvodnika za to od Bore Solunca nisu mogli da nađu. Da on ima i trunku morala, ne bi se hvalio da je bio gradonačelnik Novog Sada. Ali, čega se pametan stidi .. znate kako se i to kaže u narodu. Poznato je da je gospodinu Soluncu matematika jača strana, posebno množenje ali na njegov način. Pa je tako usavršio da umesto jednog, naplati 3 puta više kilometar bulevara Evrope, pa da se na sve poslove u Novom Sadu ugrađuje bar 20%", dodaje se u saopštenju.

"E zbog takve matematike je i pao i na drugom popravnom u Novom Sadu, i ostao i dalje ponavljač. A na sledećim izborima neće dobaciti ni do 1%. Neće više Novosađani da slušaju laži Bore Solunca i gledaju kako se sada posipa pepelom na svemu što je uništio u Novom Sadu, u svakom javnom i komunalnom preduzeću. I jasno je da mu je krivo što Novom Sadu sad dobro ide, što nezaustavljivo grabi napred, što se najveće svetske kompanije bore da dođu na novosadsko tržište, što se gradi, radi i zapošljava ... Kao što je pre 6 godina imala rešenje kako da spasi grad sa ivice ambisa na koju ga je dovela ekipa žutih lopova, tako Srpska napredna stranka danas ima rešenje za spas SPENS- a, koji će biti novi objekat za novo doba, za budućnost naše dece, funkcionalan i lep. I nije to nikakva priča o rušenju jer mi smo ti koji grade, stvaraju i čine sve da se živi bolje i naprednije, da naši potomci budu ponosni na nas. I nikakva politička strašila nas neće zaustaviti na tom putu. A neće ni Novosađane sprečiti da i dalje veruju svojim očima, kojima će uskoro gledati i novi most, i novi SPENS, i nove fabrike, škole, vrtiće, bolnice ...", zaključuje se u saopštenju SNS.

Pokret socijalista: Novaković priziva petooktobarski scenario

Gradski odbor Pokreta socijalista Novi Sad saopštio je danas da Borislav Novaković iz Narodne stranke ponovo priziva petooktobarski scenario i nasilje na ulicama Novog Sada.

Oni su naveli da poziv Novakovića na građansku neposlušnost zbog planiranog rušenja SPENS-a, pokazuje da ni njega ni Vuka Jeremića ne zanimaju ni SPENS, ni Novi Sad, ni Novosađani, već novosadska kasa.

"Pošto ih Novosađani, kao ni čitava Srbija, ne žele na svom čelu, pokušaće da se domognu vlasti izazivanjem nasilja i nereda, uostalom oni su samo putem nasilja i dolazili na vlast", navodi u saopštenju PS.

Ta stranka, dodaju, podržava predloge gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, jer smatraju da će on doneti najbolju odluku u interesu Novosađana.

Ističu da bi izgradnja manjeg i modernijeg sportskog centra, što je jedno od ponuđenih rešenja, svakako bilo funkcionalnije i ekonomičnije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak