Đorđević: Nadao sam se da ćemo biti kompletni

N1info 06.09.2018 07:20
Đorđević: Nadao sam se da ćemo biti kompletni


Selektor košarkaške rerprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević istakao je na početku priprema državnog tima da je bio optimista kada je objavio širi spisak igrača za nove reprezentativne akcije, ali da su nažalost usledili otkazi, kao i zabrane klubova.Reprezentacija Srbije okupila se u beogradskom hotelu „Kraun plaza“, a treningom u nedelju uveče započeće pripreme za septembarski „prozor“ kvalifikacija za Svetski šampionat 2019. Srpski državni tim će se 13. septembra gostovati Grčkoj, dok će 16. septembra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekati Estoniju.

Od 16 igrača sa spiska selektora Aleksandra Đorđevića pripeme je započelo devet košarkaša (Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Miroslav Raduljica, Nikola Kalinić, Stefan Jović, Vladimir Lučić, Nemanja Nedović, Marko Simonović i Ilija Đoković).

Preostalih sedam reprezentativaca (Milosavljević, Jelovac, Milutinov, Micić, Avramović, Todorović i Luković) priključivaće se timu od ponedeljka do 8. septembra. Upravo 8. septembra planirana je i zatvorena trening utakmica sa selekcijom Mađarske.

Prethodno je učešće otkazao centar Denvera Nikola Jokić, dok Boban Marjanović i Miloš Teodosić takođe nisu uz Orlove, pošto im to nisu dozvolili LA Klipersi. 

"Nadao sam se pred ove prozore kad smo napravili širi spisak, da ćemo biti kompletni, da će svi igrači dobiti dozvolu klubova i da nećemo imati problema što se toga tiče. Nažalost, neki su otkazali, neki su morali da poslušaju stav kluba, tačnije mi smo morali, kao u slučaju Teodosića i Marjanovića. Oni neće biti ovde prisutni. Naravno da stalno pričamo o tome, ali treba završiti priču o tome i okrenuti se prvoj obavezi i utakmici protiv Grčke“, rekao je novinarima selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Selektor je istakao da će u prvom planu biti taktičke i tehničke finese, a istakao je probleme sa kojim se susreću Orlovi.

"Treba videti fizički spremu, svi dolaze iz nekih početnih priprema, dosta iz individualnog rada, treba to uskladiti i dovesti na isti nivo. Koncentrisaćemo se na igru na dva koša, to je preko potrebno igračima u ovom trenutku jer imaju malo utakmica u nogama i pravih takmičarskih situacija s obzirom da su neki davno završili sezone. Neki od aprila nemaju utakmice kao što su Bogdanović, Bjelica, Raduljica. Treba da dođu do individualne forme, samopouzdanja ne bi li sakrili manjak automatizma. Još jedan problem je što će nam se igrači pridruživati od ponedeljka do 8. septembra, poslednji dolazi Milosavljević. To su klubovi koji nam postavljaju zahteve, rešavaćemo ih tako što ćemo se adaptirati koliko možemo“, kazao je Đorđević.

Selektor je izneo I svoje mišljenje o rivalima u nastavku kvalifikacija:

„Sve su to kalkulacije po pitanju budućnosti, mi gledamo ono što nas čeka narednih dana, prvo u trenažnom ciklusu, zatim i takmičarskom. Ne mogu da idem toliko daleko, moram sa stručnim štabom i igračima, da se koncentrišem na ove prve dve utakmice. Što se tiče Grčke, imaće veliku podršku nekih evroligaških igrača kao što su imali u prethodnom periodu. Grčka i Nemačka su jako blizu plasmanu na Svetsko prvenstvo, s ozbirom da obe ekipe imaju šest pobeda, te ostaje žal za propuštenom prilikom protiv Nemačke u Novom Sadu. Za izgubljenom utakmicom i načinom na koji smo izgubili, trebalo je da je privedemo rutinskije kraju“, rekao je selektor.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak