Pruga kasni tri godine, ministarka zadovoljna tempom

N1info 06.09.2018 06:36
Pruga kasni tri godine, ministarka zadovoljna tempom


Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je sa ruskim partnerima deo pruge Beograd - Budimpešta, deonicu kod Čortanovaca, koju nadležni nazivaju "srcem projekta", s obzirom da se radi o, kako kažu, najzahtevnijem železničkom gradilištu u Evropi.Ono što spaja prugu kod Čortanovaca i Grdeličku klisuru je klizište - u Vojvodini mnogo uspešnije ukroćeno nego na jugu Srbije. Do sada je, prema rečima investitora, ugrađeno oko 32 kilometra šipova, kako bi se klizište obezbedilo, a potom bezbedno izgradili vijadukt i tunel - sve to novcem iz ruskog kredita.

Dometi su i da Rusija produži rok za otplatu kredita vrednog 800 miliona dolara, koji je potpisan 2013. godine, kao i da Srbija plati proviziju na neiskorišćenu sumu kredita, jer se kasnilo sa relizacijom. Međutim, ministarka u tome ne vidi problem iako je, kako sama kaže, do sada povučeno 50 odsto:

"Ja sam što se tiče realizacije, rada sa ruskim železnicama i uopšte cele realizacije kredita - zadovoljna", rekla je ministarka.

N1: Da li ima tu naše greške jer novac nije povučen na vreme?

Mihajlović: Odgovorila sam Vam, hvala.

A osim šturih odgovora, dobili smo i nove precizne datume. Koji će biti lako proverljivi za nešto više od tri godine.

"Rok za završetak svih radova je novembar 2021. godine i svi rokovi će biti u potpunosti ostvareni", rekao je direktor "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak