Vučić: Priština neće razgovor ni o jednom suštinskom pitanju

RTV 05.09.2018 12:07
Vučić: Priština neće razgovor ni o jednom suštinskom pitanju


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, uoči predstojećeg dijaloga u Briselu, da predstavnici Prištine neće da razgovaraju ni o jednom pitanju od suštinskog značaja."Vidim da albanski zvaničnici sa Kosova i Metohije neće da razgovaraju ni o Zajednici srpskih opština, ni o Severu, ni o Gazivodama. . . Izgleda da ne žele da govore ni o čemu od suštinskog značaja", rekao je predsednik Vučić, odgovarajući na pitanje Tanjuga kako vidi najnovije izjave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja o tome o tome šta za njih nije predmet razgovora. 

"Srbija nema vremena za gubljenje i želi da razgovara o svim temama koje su važne za Srbe i Albance", istakao je srpski predsednik.

On takođe ističe da je vreme da Beograd i Priština preuzmu odgovornost:

"Vreme je da mi odlučujemo o svojoj sudbini, a ne da nam je kroji neko sa strane", poručio je predsednik Vučić.

Kako kaže, "političari nisu izabrani da bi se dodvoravali biračima, već da rešavaju najteže probleme građana".

Iz Prištine, naime, dva dana uoči sastanka Vučića i Tačija, uz posredovanje Federike Mogerini, stižu najave da neće da razgovaraju ni o jednom pitanju koje se suštinski tiče normalizacije odnosa i istorijskog dogovora Srba i Albanaca.

Umesto toga, nude razgovor o "modalitetitima postizanja konačnog, pravno-obavezujućeg sporazuma", bez objašnjenja šta formulacija o "modalitetima postizanja" praktično znači.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak